Yaren leylekten müjdeli haber! İlk yavru yumurtadan çıktı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 3:18 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 3:18 pm

Bursa’da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz (66) ile dostluğu filme konu olan Yaren leyleğin ilk yavrusu yumurtadan çıktı. Yavrunun doğum anı ise kameralara yansıdı.

Eskikarağaç Leylek Köyü’ne bu yıl 11’inci kez gelen Yaren leylek ile eşinin 4 yumurtası oldu. O anlar ise Yaren leyleği 7/24 takip etmek için kurulu olan kameralarca kaydedildi.

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde yaşanan balıkçı ile leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü. Geçen 10 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan ‘Yaren’, bu yıl 6 Mart’ta köye 11’inci kez geldi.

Yaren leylek karla tanıştı

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in ortaya çıkardığı ‘Yaren Leylek ve Adem Amca’ hikayesi, 2019 yılında yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alındı. Film, Prag Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel Ödülü’nü kazandı. Öte yandan Karacabey Belediyesi, Yaren leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile seyredilebilmesi için ‘www.yarenleylek.com’ sitesini devreye aldı. Böylece Yaren leylek, kendisini merak edenlerce de ilgiyle takip edilmeye başlandı.

Yaren leylek kayığa gidemeyen Adem Amca’nın evine geldi