Yapay zeka enerji içeceği üretti

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 5:30 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 5:30 pm

Yapay zeka ile şaşırtıcı bir yeniliğe daha adım atıldı. Macar içecek şirketi yapay zeka yardımıyla enerji içeceği üretti.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yapay zeka bu sefer içecek sektörüne de elini attı.
Şarku’l Avsat’ın Alman haber ajansı DPA’dan aktardığı habere göre, Macar içecek şirketi olan Hell Energy yapay zeka vasıtasıyla ürettiği ”Hell-A-I” içeceğini piyasaya sürdü.

HER BİLEŞEN YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİ İLE GELİŞTİRİLDİ

Budapeşte merkezli şirket, konuya ilişkin açıklamasında bu içeceğin içindeki her bileşenin, gelişmiş yapay zeka teknolojileri kullanarak geliştirildiğini ve üretildiğini aktardı.
Ayrıca şirket “Hell-A-I” adlı yeni içeceğin, tat testi ve pazarlama unsurlarını planlama görevini de üstlenen yapay zekayı kullanarak tasarlandığını ve üretildiğini sözlerine ekledi.

NASIL ÜRETİLDİ?

İçeceğin hazırlanış süreci, en iyi tarifi bulmak için büyük miktarda bilgi ve kombinasyonun işlenmesiyle başladı. Üretim aşamasında yapay zekanın internet kullanımlarını takip ederek tüketicilerin beklentileri hakkındaki bilgilere ve Avrupa Birliği tarafından gıda güvenliği için belirlenen kurallar dahilinde yapıldı.

Üretim aşamasında ince ayar yapılan içecek için üç lezzet çeşidi üretildi. Veri analizleriyle en iyi tadın seçilerek üretilen içecek, New York merkezli bir şirketin teknolojisi kullanılarak geliştirildi. Teknolojide çığır açan gelişme, yapay zekanın enerji içeceği sektöründe ilk kez bu kadar komplike bir ürün geliştirdiğini söylüyor.

İÇECEĞİN TARİFİ GİZLİ

İçeceğin üretildiği yapay zeka sistemi, Macar şirket için içeceğin tarifinin gizliliğinin korunmasına yardımcı oluyor. Tadının merak konusu olduğu içecek, bu yıl dünya çapında 60 ülkede yeni içeceği piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yapay zekanın risklerini yönetmek için özel bir ekip kuruyor