Yandaşlar amirallerin ailelerini hedef aldı: Kumpas davalarının ahlaksız anlayışı hortladı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 7:01 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 7:16 pm

Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları sırasında yargılananların eşleri ve çocuklarını hedef alan anlayış yeniden hortladı. Yandaş gazeteler Montrö açıklaması yapan emekli amirallerin eşleri ile çocuklarını ‘CHP ile irtibatlı kişiler’ başlığıyla yayımladı.

Sabah, Hürriyet gibi yandaş gazeteler AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaretinin ardından Montrö açıklamasında imzası olan emekli amirallerin eşleri ile çocuklarını ‘CHP ile irtibatlı kişiler’ başlığıyla yayımladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise listeyi kendisinin hazırlattığını açıkça ilan etti.

İş AKP’ye gelince bakan ya da büyükelçi yapılan FETÖ’cülerin kardeşlerini görmezden gelen yandaş medyada, amirallerin eşleri ve çocuklarının CHP üyelikleri isim isim verilirken ‘CHP ile irtibatlı’ ifadesi kullanıldı.

Ancak bu ilk değil. Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları sırasında da FETÖ üyelerinin hazırladığı iddianamelerde yalnızca yargılananları değil eşi ve çocuklarının özel yaşamlarını da hedef alan bölümlere yer verilmişti. İddianamelerde telefon konuşmalarına mahrem pek çok bilgiye satır satır yer verilmiş ve yandaş medya bu sayfaları günlerce konuşmuştu.