Yandaş yazar Barlas’tan salgın yazısı: Türkiye AB üyeliğine hazırlanıyor

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2020 Pazar 5:39 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 Pazar 5:39 pm

Yandaş yazar Mehmet Barlas, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Birliği mesajına yer verdiği yazısında Türkiye’nin salgını yendiğini ve Avrupa Birliği üyeliğine hazırlandığını öne sürdü.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası Avrupa Birliği üyeliğine hazırlandığınını ileri sürdü.

Barlas, “Kısacası Türkiye’yi sevmeyenler ve muhalefet ettiklerini zannederek Türkiye’yi her fırsatta kötüleyenler, sergilenen başarılı yönetim karşısında şaşkınlığa düştüler. Koronavirüs salgınının Türkiye’yi perişan edeceğini zannedenler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başarılı bir biçimde bu salgını da yendiğini görerek kederlendiler.” görüşünü savundu.

Barlas ‘Salgın sonrası dünyada Türkiye Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanıyor’ başlıklı yazısında , “Şimdi salgın sonrası dünyanın hazırlığına geçilmiş durumdayız. Salgından çok başarısız olarak çıkan Avrupa Birliği’ne karşı Türkiye’nin farklı bir yaklaşım sergilemeyi planladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “9 Mayıs Avrupa Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajdan anlaşılıyor” düşüncesini dile getirdi.