Yandaş medyanın ‘suç’ yalanı! “Bekçi şiddetini meşrulaştırdılar”

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 4:21 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 4:21 pm

Malatya’da bulunan bir benzin istasyonunda Murat Varan ve İsmet Dalhançer isimli gençler maske takmadıkları gerekçesiyle bekçiler tarafından darp edilmişti. Yandaş medya ise darp edilen gençler hakkında yalan haber yaparak bir skandala imza attı.

CHP’li eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş kendisine ait resmi  sosyal medya hesabından Murat Varan ve İsmet Dalhançer’in videosunu yayınlayarak, yandaş medyanın yalan haberini ortaya çıkardı.

Hedef göstermiyoruz işaret ediyoruz… Bu dayak kimin emri Süleyman Bey?

Barış Yarkadaş şu paylaşımları yaptı:

1- AKP medyası, dün gece HALK TV’de yayınladığım “Malatya’da bekçi şiddeti” haberinin ardından saldırıya geçti. AKP medyası, bekçinin iki gence uyguladığı şiddeti meşrulaştırarak, işkenceyi sahipleniyor. Yazıklar olsun bu anlayışa! İşkenceyi savunmak gazetecilik değildir!

2- AKP medyası, şiddete maruz kalan gençlerin “sabıkası” olduğunu iddia ederek “dayağı hakettiler” diyor. Gençler bu iddiayı yalanlıyor. Biri sadece 1 gece cezaevinde kalmış. Diğerinin ise ADLİ SİCİL KAYDI yok. Hadi olduğunu da varsayalım! Bu, şiddet için mazeret midir? İZLEYİN

3- AKP medyası, Malatya’nın göbeğinde yaşanan bekçi şiddetini sahiplenerek, insanlık suçu işliyor. Gençler bu tutum karşısında savcılığa giderek medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP medyası ise işkenceye destek çıkarak, günahlarına bir yenisini daha ekledi.

1- AKP medyası özür dileyecek mi? Malatya’da bekçilerin şiddetine maruz kalan Murat Varan ile İsmet Dalhançer’e yönelik şiddeti akıllarınca meşrulaştırmak istediler. Ve “Yarkadaş’ın savunduğu kişiler suç makinası çıktı” dediler. Onlara Varan ile Dalhançer yanıt verdi: İZLEYİN…

2- Şiddete maruz kalan Dalhançer ile Varan hakkındaki “suç makinası” yalanını medyaya sızdıranlar ve bu yalana ortak olanlar hesap vermelidir. Bekçi şiddetine kılıf aramak ve işkenceyi meşrulaştırmaya çalışmak, gazetecilik değildir. Yandaş medya, yalanın kaynağını açıklamalıdır.

 

3- Ve şiddete maruz kalan Murat Varan ile İsmet Dalhançer’in Avukatı Bora Özkan, gönderdikleri videoda, yandaş medyanın yalanını bir hukukçu titizliğiyle deşifre ediyor. Müvekkillerinin uğradığı şiddet ve yalan habere dava açtıklarını belirtiyor. O haberi yayınlayanlar utanır mı?