Yandaş gazetenin kulisi! AKP’de oy kaybı sürüyor CHP halen birinci parti

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 11:32 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 11:32 am

Yandaş Türkiye gazetesinde AKP’li kaynaklara dayandırılan bir anket yayımlandı. Ankette AKP’nin yaşadığı oy kaybının nedenlerine yer verildi. Parti kaynaklarının belirttiğine göre AKP’nin oy kaybı yerel seçimlerden sonra da devam ediyor ve CHP halen 1’inci parti konumunda.

Yerel seçimlerde CHP’nin sandıktan 1’inci parti çıkmasının etkileri iktidar cenahında çatlaklara neden oldu. Yandaş Türkiye gazetesi AKP’li kaynaklara dayandırdığı bir anket yayımladı. Ankette AKP’den, CHP ve diğer partilere giden oyların yanı sıra, sandığa gitmeyen seçmenlerin de nabzı tutuldu. AKP kaynakları, oy kaybında yüzde 50’nin üzerinde bir oranla ekonomi başlığı altında hayat pahalılığı, emekliler ve kira fiyatları gibi sebepler sıralandığını kaydetti. Kaynakların belirttiğine göre yurttaşların AKP’ye kırmızı kart göstermesinin sebepleri arasında AKP’li yönetici ve vekillerin lüks yaşamları ve ‘halktan kopması’ gösterildi.

Türkiye AKP-MHP iktidarına kırmızı kart gösterdi

CHP 1’İNCİ PARTİ

AKP’li kaynaklar, seçmen tabanındaki oy kaymalarının henüz durmadığını, seçimden sonra küçük de olsa oy oranlarında gerilemenin devam ettiğini belirtti. AKP kaynakları, mevcut durumda CHP’nin birinci parti olma özelliğini sürdürdüğüne de dikkat çekti. AKP’de yapılan istişare toplantılarında değişim beklentilerine yönelik de görüşler dile getiriliyor. Parti kurmayları, kongre ile birlikte parti yönetiminin büyük bölümünün değişeceğini ve parti politikalarda dikkat çekici değişiklikler olabileceğini dile getiriyor.

POLİTİKA DA DEĞİŞMELİ

AKP’li yöneticilerin ortak görüşü “Kişilerin değişimi yeterli olmaz. Politikalar değişmezse, bir dahaki seçimde de benzer sonuçlarla karşılaşılır” şeklinde. AKP’deki istişare toplantılarında ve Strateji Kurulunun yaptığı toplantılarda katılımların büyük bölümü, yerel seçimlerde başka partilere giden oyların o partilerde kalıcı olmamasına yönelik yeni ve radikal adımların atılması yönünde görüşler dile getiriliyor.

Kaynak: TELE1