İYİ Partili Turhan Çömez: Yanardağ’ın tutuklanması asla ama asla kabul edilemez

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 1:37 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2023 Çarşamba 1:41 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti’nin başlattığı ve trollerin paylaşımlarıyla büyüttüğü montaj operasyonunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. İYİ Parti’nin üst düzey isimlerinin de hedef gösterdiği Merdan Yanardağ hakkında İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez açıklamada bulundu.

 

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez’den tepki geldi. Çömez, “Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye’de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin bir göstergesi” diye konuştu.

“ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Konu hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez ise karara tepki gösterdi. Çömez, “Ergenekon davasında beraber yargılanan biri olarak Merdan Bey’e geçmiş olsun diyorum. Merdan Bey’in televizyonda söyledikleri benim tasvip ettiğim şeyler değil. Keşke kendisiyle bir imkan bulup ekranlarda bunları konuşabilseydik. Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye’de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin bir göstergesi. Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının İYİ Parti’nin bir kumpası olduğu iddiasını reddediyorum. Nasıl Sayın Yanardağ kendi düşüncelerini açıklama özgürlüğüne sahipse, İYİ Partili yöneticiler de sahip. Bu da çok saygın bir tavırdır” dedi.

TELE1 operasyonunu başlatan İYİ Partili Bahadır Erdem’in “Apo” paylaşımı