TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın AKP’nin seçim çalışmalarına katılmasına tepki gösterdi. Yanardağ, Gezeravcı’nın AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ile birlikte seçim çalışmasına katıldığını hatırlatarak, “Bu arkadaş ne milli ne yerli bir astronottur. O bir ‘ak’ astronottur” dedi.

Türkiye günlerce Türkiye’den uzaya giden ilk  astronot Alper Gezeravcı’yı konuşmuştu. Ancak Gezeravcı’nın yerel seçim süresince AKP’nin adaylarının toplantılarına katılması kamuoyunda tepki çekti. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Gezeravcı’nın AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hamza Dağ’ın seçim toplantısına katılmasına tepki gösterdi. Yanardağ,  Gezeravcı’nın uzaya gitmesi için ödenen parayı hatırlatarak, “Ayın sonunu getiremeyen Türk halkına maliyeti 55 milyon dolar” dedi.

Alper Gezeravcı AKP’nin seçim propagandası oldu, oy için şehir şehir gezdiriliyor

Yanardağ, Gezeravcı’nın AKP seçim çalışmalarına katılmasını eleştirerek, “Bu arkadaş ne milli ne yerli bir astronottur. O bir ak astronottur. Bunu tercih etti çünkü. Alper Gezeravcı 55 milyon doların karşılığında ne yapmış oldu? Kime katkıda bulunmuş oldu. Gittiği yerde kendini karşılayanlar ABD’liler değil. ABD’ye göç etmiş başka astronotlar karşıladı. Bizim itirazımız bu arkadaş AKP’nin seçim çalışmalarında boy gösteriyor. İlkine değindik geçtik. Kaza olabilir diye… AKP iktidarı tarafından bir göreve getirildi. Belki bununla ilgili bir şey olabilir dedik. Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atanmış. Atanma kararını da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Erdoğan vermiş. Artık bir devlet memuru. Fakat AKP’nin toplantılarında… İzmir AKP adayıyla birlikte… Bu doğru mu? Benim paramı kimse böyle çarçur etmek zorunda değildir. Bir asker, bir Türkiye yurttaşı haysiyetine sahipse buna itiraz etmelidir. AKP toplantılarına katılıyor propagandalarında yer alıyor. Bu olmaz” ifadelerini kullandı.

“AKP TOPLANTISINA GİTTİ DİYE SEÇMENİN TERCİHİ DEĞİŞİR Mİ?

Yanardağ, Gezeravcı’nın AKP toplantılarına katılmasının seçmende etki yaratmayacağını da belirterek, “Merak ediyorum Alper Gezeravcı AKP’nin toplantısına katıldı diye CHP’ye, YRP’ye ya da DEM Partiye oy verecekken AKP’ye oy verecek çıkar mı? Değer mi? Neden buna alet oluyorsunuz? Hadi bir kazaya geldiniz. Baktınız bir siyasi toplantı ikincisine neden gidiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.