Yanardağ: ‘Dolar 7 TL’yi geçecek’ dediğimiz için yargılanıyoruz!

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 9:20 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 9:20 pm

Dolar kurunun zirveyi görmesinin ardından düşüşe geçmesini ‘aldatmaca’ olarak değerlendiren gazeteci Merdan Yanardağ, ‘Dolar 7 TL’yi geçecek’ dediğimiz için gazeteci arkadaşlarım ve ben yargılanıyoruz” dedi.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte sunduğu ’18 Dakika’ programında dolar kurunu değerlendirdi. 18 TL ile zirveyi gören doların AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından düşüşe geçmesine ‘aldatmaca’ diyen Yanardağ, kendisiyle beraber 37 kişinin ‘dolar 7 TL’yi geçecek’ dedikleri için yargılandıklarını söyledi. 

Yanardağ şöyle konuştu:

“BAŞARI OLARAK YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“Gazeteci arkadaşlarım Sedef Kabaş, Mustafa Sönmez ve 37 arkadaşım, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu hakkımızda suç duyurusunda bulunduğu için yargılanıyoruz. “Dolar 7 TL’yi geçecek. Bu Türk Lirası’nın çöküşüdür. Türkiye’yi daha kötü günler bekliyor” dediğimiz için yargılanıyoruz. Biz güya ekonomik krizi bu tweetlerle tetiklemişiz. Aramızda 70 takipçisi olan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi de vardı. Çocuk “Ben 70 takipçiyle ekonomiyi nasıl etkileyebilirim?” dedi. Biz gazeteci olarak bir eleştiride bulunduk. O mahkemenin hakimi çekildi, duruşma ertelendi.

1.5 trilyonluk vurgunu kimler yaptı? Çuval çuval yurt dışına para gidiyor ya da geliyor. Niye ekmek, benzin zamlarını geri almıyorsunuz? ÖTV’yi akaryakıt vergisini hiçbirini kaldırmadınız. Ortada büyük bir aldatmaca var. Doları 8 TL’den 18’e çıkarıp 12 liraya düşürmeyi bize başarı olarak yutturmaya kalkıyorlar.”

Uğur Gürses 7 milyar doların arka kapıdan nasıl satıldığını yazdı