Yanardağ: Delikanlılık Anayasayı ihlal ederek aday olanları protesto etmektir

Yayın tarihi: 5 Şubat 2023 Pazar 6:08 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2023 Pazar 6:09 pm

CHP Düsseldorf ve Çevresi Birliği’nin ve Neuss Alevi Bektaşi Kültür Merkezi’nin düzenlediği, CHP Düsseldorf ve Çevresi Birliği adına Ayfer Başlık ve Neuss ABKM ve Cemevi Başkanı Hüseyin Karabulut’un açılış konuşması yaptığı, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın konuşmacı olarak katıldığı “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Seçime Giderken” konulu konferansa, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

CHP Düsseldorf ve Çevresi Birliği Başkanı Yaşar Yorulmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı, ilgi ile izlenen konferansta, Yanardağ,  “İçtihad Kapısı: İslam Dünyasının Süren Ortaçağı” kitabından örnekler vererek, batı kültür havzasında yaşayan toplumları ve İslam dünyasını anlattı, tarihten sosyolojiye uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini irdeledi.

Merdan Yanardağ ” Delikanlılık, CHP Genel Merkezi’nin önünde, “aday olma” diye pankart açmak değil, Anayasayı ihlal ederek aday olanları sarayının önünde protesto etmektir” dedi.

Özür ve izin

Çetelerin kol gezdiğini, düzenin mafyalaştığını, yasaların askıya alındığını, kuralsızlığın hüküm sürdüğünü, adalete inancın kalmadığı bir ülke haline gelindiğini belirten Yanardağ “Türkiye’nin kaderinin yeniden belirleneceği önemli bir tarihsel eşikteyiz. Birleştirici tek şey laikliktir. Esad kazanırsa Erdoğan kaybedecek, demiştim. Esat kazandı, Erdoğan kaybedecek. Siyasal İslam emperyalizmin çocuğudur” dedi.

Türkiye’de ABD ve NATO desteği ve yönlendirmesiyle son 70 yıldır izlenen dinselleştirme siyasetinin Cumhuriyetin modern, aydınlanmacı ve ilerici değerlerinin adım adım tasfiye edildiğini ifade eden Yanardağ, konferansın ardından kitaplarını okurları için imzaladı.