Xiaomi işten çıkarma modasına uydu

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 22 Aralık 2022 Perşembe 9:22 pm

Şu sıralar işten çıkarmalarla gündemde olan Twitter’ın ardından Xiaomi de çalışanlarının önemli bir kısmını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

 Akıllı telefon sektöründe elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Xiaomi, yılın son çeyreğinde adeta bozguna uğradı. Gelirleri önemli oranda azalan şirketin mobil cihaz satışlarında da gözle görülür bir düşüş yaşandı. Tüm bu gelişmelerle beraber ekonomik anlamda daralma kararı alan şirket, çalışanlarının önemli bir kısmını işten çıkarma kararı aldı.

Xiaomi

Akıllı telefon pazarının en önemli aktörlerinden birisi konumunda olan Xiaomi, şok bir karar aldı. Mobil cihaz sektöründe son dönemde hayal kırıklığı yaratan bir satış performansı çizen şirket, faturayı çalışanlarına kesti.

 

Alınan bilgilere göre Çin merkezli teknoloji devi, çalışanlarının yüzde 10’luk kısmını kapsayan bir işten çıkarma operasyonu başlatacak. Bunun hangi departmanlarda ne düzeyde olacağı henüz bilinmese de şirketin ekonomik açıdan küçülmek istediği bir gerçek.

 

Xiaomi bildiğiniz gibi yalnızca akıllı telefon ve giyilebilir teknoloji değil, akıllı ev aletlerinden akla gelebilecek neredeyse her türlü alanda faaliyet gösteriyor. Bazı yorumlar, Xiaomi’nin faaliyet alanlarını daraltıp bu konuda da tasarruf sağlayabileceğini aktarıyor. Şirketin nasıl kararlar alacağını zaman içerisinde göreceğiz ancak işten çıkarma furyasının Twitter’dan sonra Xiaomi’yi de sarması ekonomi dünyasını da şaşırtmışa benziyor.

Avatar 2 Japon teknolojilerini bile geçti