Xiaomi, bu modellerin desteğini sonlandıracak

Yayın tarihi: 4 Mart 2023 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 10:31 am

Bilindiği gibi Xiaomi’nin resmi web sitesinde firmanın desteğini sonlandırdığı akıllı telefonların listesi bulunuyor, şirket bu yıl için de listeyi güncelledi.

Xiaomi Şubat ayı itibari ile destek verdiği telefon listesinde güncellemeye gitti.  Şirket destek vermediği telefon listesine 4 yeni telefon daha ekledi. Bu listeye eklenen cihazlardan biri de bir zamanların flash telefonu olan Redmi Note 8 de oldu . Xiaomi, bu cihazın dışında Redmi Note 8T , Redmi 8A Dual ve Redmi K30 5G Speed ​​Edition için yazılım desteğini de askıya aldı.

Bahsi geçen telefonların neredeyse tamamı 2020’nin başlarında piyasaya sürüldü. Bu serilerdeki ilk modellerden bazıları Aralık ayı sonunda aynı sorunla karşılaştığı için Xiaomi’nin onlar için yazılım desteğini bırakması bekleniyordu.

 

 Xiaomi

 

 

Resmi yazılım desteği süreleri boyunca Redmi K30 5G Speed ​​Edition , Redmi Note 8 ve Redmi Note 8T iki Android güncellemesi aldı. Ancak giriş seviyesi bir akıllı telefon olan Redmi 8A Dual , yalnızca bir Android güncellemesi aldı.

Dell yeni nesil laptopu görücüye çıkardı

 

Bu dört cep telefonundan Redmi Note 8, tartışmasız dünya çapında zamanının en sıcak ürünüydü. Dörtlü kamera kurulumu sunan ilk Redmi Note serisi cihazdı. Cihaz pandemi döneminin başlarında en çok yükseliş gösteren telefonlardan biriydi. Ancak 2023 yılına girilmesi ve yeni serilerinde çıkıyor olması telefonu geri plana attı.