Xbox One PS4’ün yarısı kadar satılmış

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2022 Pazar 7:30 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 4:38 pm

Microsoft tarafından bir türlü tam olarak açıklanmayan Xbox One satış adeti, sonunda yuvarlak bir sayı olarak da olsa ortaya çıktı.

Microsoft, şu sıralar tüm enerjisini ActivisionBlizzard’ın alımına ayırmış gibi görünüyor. Uzun bir süredir bu satın alım sürecini noktalamaya çalışan Amerikalı teknoloji devi, artık yolun sonuna gelmiş olabilir. Yine de bu satış işleminin onaylanabilmesi için düzenleyici kurumlara bir takım bilgiler vermek zorunda kalan Microsoft, bu yüzden sır gibi sakladığı Xbox One satışlarını da açıklamak zorunda kaldı.

 

Buna göre Amerikalı teknoloji devi kendisine sorulan ne kadar Xbox One satıldı sorusuna, hemen hemen PlayStation 4’ün yarısı kadar yanıtını vererek Xbox One satış adetini üç aşağı beş yukarı açıklamış oldu.

 

Xbox One

Buna göre, bugüne kadar satılan PlayStation 4 adetinin toplam 117,2 milyon civarında olduğunu bildiğimize göre, satılan Xbox One sayısının da 58,5-59 milyon adet civarında olduğu anlaşılıyor. Zaten yapılan araştırmalarda da Xbox One’ın 50 ila 55 milyon adet arasında bir sayıya ulaştığı tahmin ediliyordu.

 

Bununla birlikte ister 59 milyon olsun isterse de 55 milyon olsun, bu sayı Xbox One’u Nintendo’nun gerisinde kalmaktan kurtaramıyor. Listenin zirvesinde yer alan isim 155 milyon adeti aşan satış rakamıyla PlayStation 2 olurken, ikinci sırada ise yine bir Nintendo konsolu olan Nintedno DS geliyor. Yeni nesil konsolların bu ikiliyi geçmesi ise şimdilik pek mümkün görünmüyor.

Switch için Life is Strange remaster 27 Eylül’de geliyor!