X, kamuya açık verileri kullanacak

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi 3:11 pm

Bloomberg bu hafta başında X’in yakın zamanda güncellenen gizlilik politikasının kullanıcılarına artık biyometrik verilerin yanı sıra kullanıcıların iş ve eğitim geçmişini de toplayacağını ( yapay zeka modellerini eğitmek için ) bildirdiğini tespit etti.

X, gizlilik politikasında yaptığı bir güncellemeye göre, topladığı bilgileri ve kamuya açık diğer bilgileri makine öğrenimi ve yapay zeka modellerini eğitmeye yardımcı olmak için kullanacak.

Değişiklik, teknoloji şirketlerinin hizmet şartlarında kayda değer güncellemeler bulma konusunda geçmişi olan ve daha önce Brave ve Zoom’da yapay zeka ile ilgili güncellemeler bulan Stackdiary’den Alex Ivanovs tarafından fark edildi. Ivanovs’un gönderisi şu anda Y Combinator’ın tartışma forumu Hacker News’de trend olmuş durumda.

X

X politika değişikliği 2.1 bölümünde yer alan değişikliğe göre:

  Topladığımız bilgileri ve kamuya açık bilgileri, bu politikada belirtilen amaçlar doğrultusunda makine öğrenimi veya yapay zeka modellerimizi eğitmeye yardımcı olmak için kullanabiliriz.

xAI buna neden oldu

İlginizi çekebilir: Avrupa Birliği yapay zeka için kritik adımlar atıyor

Ivanovs’un belirttiği gibi, X’in sahibi Elon Musk’ın başka bir şirket olan xAI ile yapay zeka pazarına girme hedefleri var. Bu da Musk’ın X’i xAI için bir veri kaynağı olarak kullanmayı planladığı teorisini ortaya atmasına neden oldu.

Aslında Musk daha önce xAI‘nin yapay zeka modellerini eğitmek için “halka açık tweetleri” kullanacağını belirtmişti, yani bu çok şaşırtıcı bir değişiklik değil. İlginç olan Musk’ın , diğer teknoloji devlerini yapay zeka modellerini eğitmek için Twitter’dan yararlanmakla suçlamıştı. Hatta Microsoft’u Twitter verilerinin yasadışı kullanımı iddiasıyla potansiyel bir davayla tehdit etmişti.

Elon Musk bu değişikliği doğruladı

Ivanovs, xAI’nin ana sayfasında yer alan ve X Corp’tan ayrı bir şirket olmasına rağmen “misyonumuz doğrultusunda ilerleme kaydetmek için X (Twitter), Tesla ve diğer şirketlerle yakın işbirliği içinde çalışacağını” belirten metne işaret ediyor.

Musk, X’teki bir gönderiye yanıt vererek gizlilik politikası değişikliğini doğruladı ve planın “sadece kamuya açık verileri kullanmak, DM’ler veya özel herhangi bir şey kullanmamak” olduğunu açıkladı.

Marvel yeni dizilerinin çıkışını erteledi