WhatsApp’tan bir özellik daha! Tatil modu yolda

Yayın tarihi: 28 Şubat 2023 Salı 3:15 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 3:15 pm

WhatsApp‘ın ‘tatil modu’ isimli yeni özelliğini test etmeye başladığı öğrenildi. Bu özellikle birlikte sık bildirim alan kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşaması hedefleniyor.

Anlık iletişim uygulaması WhatsApp, kullancıların deneyimini iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni özellikler ile uygulamayı güçlendirmeye çalışan geliştiriciler, yeni bir özellik üzerine çalışıyor.

Uygulamada ‘tatil modu’nun test aşamasında olduğu ve yakın zamanda kullanıma açılacağı öğrenildi. Bu özellikle birlikte, sık bildirim alan kullanıcılar, bildirimleri toplu bir şekilde sessize alabilecek.

Bir beta testinde ortaya çıkan bu özellikle, sohbetler kullanıcılara bildirim göndermeden arşive gidecek.

Tatil modu özelliği etkinleştirildiğinde mesajların arşivde kalacağı ve yeni gelen mesajlarda dahi normal sohbet görünümünün değişmeyeceği belirtildi. Buna göre, kullanıcılar mesajları sadece arşivi açtıklarında görüntüleyebilecek.

Tatil modu bu yönüyle sessize almadan ayrılıyor. Sessize almada yeni mesajları görmeye devam ediliyordu. Ancak tatil modundayken arşivlenen mesajlar tamamen unutulmasın diye WhatsApp tarafından arşiv listesinin en başına getiriliyor.

WhatsApp o soruna kalıcı bir çözüm getiriyor