WhatsApp’ın yeni güncellemesi yolda

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 5:33 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 5:33 pm

Kişisel verilerin korunması için tek sefer görüntülenebilen fotoğraf ve video özelliğini uygulamaya ekleyen WhatsApp, yeni bir güncelleme daha yapacak. Geliştiriciler, tek seferlik görüntülerin cihazdaki ekran kaydı uygulamaları tarafından kaydedilememesi üzerine çalışıyor.

WhatsApp, kişisel verileri korumak amacıyla tek seferlik görüntülenen fotoğraf ve video özelliğini eklemişti. Ancak bu görüntülerin akıllı telefonlardaki ekran kaydı özelliğiyle kaydedilebildiği ortaya çıkmıştı. WhatsApp, bu açığı kapatmak için yeni bir güncelleme üzerine çalışıyor.

NTV’de yer alan habere göre, güncellenen sürümle ile birlikte artık “Bir kez görüntüle” olarak işaretlenen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünü veya video kaydını almak mümkün olmayacak.

UYGULAMA KULLANICIYI UYARACAK

Ekran görüntüsü veya ekran kaydı almaya çalışan kullanıcılar “Güvenlik politikası nedeniyle ekran görüntüsü alınamıyor” uyarısı ile karşılaşacak.

WhatsApp ile ilgili güncel bilgi ve haberleri paylaşan WABetaInfo sitesine göre, üçüncü parti yazılımlar ile ekran görüntüsü veya video kaydı alınmasının önüne geçilemediği fakat kaydedilen görüntü ve video kayıtlarının tamamen siyah olduğu söylendi.

WHATSAPP WEB DETAYI

Ancak bu özelliğin WhatsApp Web’de üçüncü bir kayıt uygulamalarıyla önüne geçilebileceği düşünülüyor. Ayrıca ekran görüntüsü veya video kaydı alınması halinde bile karşı tarafa bildirim gitmediği bilinen bir durum.

GÜNCELLEMENİN SUNULACAĞI TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL

WhatsApp Beta’ya aktarılan bu güncellemenin ise ne zaman kalıcı sürüme geçileceği ise belirsizliğini koruyor.

WhatsApp’ta güvenlik açığı! Adınıza videolu görüşmeler yapılabiliyor