WhatsApp’daki o hata ortalığı karıştırdı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:31 pm

Google ve WhatsApp,  bazı Android cihazlarda telefonların mikrofonlarına gereksiz yere erişiliyormuş gibi görünmeye neden olan bir hatanın farkında olduklarını doğruladılar.

Sorun ilk olarak bir ay önce ortaya çıktı, ancak Twitter’da Elon Musk tarafından desteklenen bir gönderide konu hakkında tweet atmasıyla yeniden ilgi gördü. Twitter mühendisi Foad Dabiri tarafından paylaşılan bir görüntü, uygulamayı kullanmadığı zamanlarda mikrofonun arka planda defalarca çalıştığını gösteriyor. Kullanıcı, uygulamaların bir cihazın mikrofonuna ve kamerasına ne sıklıkta eriştiğini izleyen Android’in Gizlilik Panosundan bir ekran görüntüsünü tweetledi.

 

WhatsApp

Musk, Dabiri’nin gönderisini “WhatsApp’a güvenilemez” diyerek retweet etti. Bu arada Musk, Signal hayranı olarak biliniyor ve Twitter’daki şifreli doğrudan mesajların bu ay en kısa sürede kullanıma sunulabileceğini söyledi. Şirket, yorum talebine yanıt vermedi. Twitter’da paylaşılan bir açıklamada WhatsApp, bunun Android ile ilgili bir sorun olduğunu ve mesajlaşma uygulamasının uygunsuz mikrofon erişiminin bir sonucu olmadığını öne sürdü “Bunun, Android’de Gizlilik Panolarındaki bilgileri yanlış atfeden bir hata olduğuna inanıyoruz ve düzeltme çalışmaları yapılıyor” ifadeleri kullanıldı. Mesajlaşma uygulaması zaten hali hazırda bir çok kullanıcı kaybetmişti. Gizlilik ve güvenlik gibi endişeler sebebiyle sorun yaşayan platform şimdi açıklarını kapatarak ön plana çıkmaya çalışıyor. Ancak en ufak hatada platform üzerinde zaten kırılmış olan güven biraz daha ön plana çıkıyor denebilir.

Android sürümündeki virüs kullanıcıların canını sıkabilir!