WhatsApp , iPhone kullanıcılarını sevindirecek

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2023 Pazar 8:46 am

WhatsApp, yeni bir özelliğe kavuşuyor ve bu yeni özellik en çok iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor.

WhatsApp, dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılan en popüler mesajlaşma uygulamasıdır ve günlük iletişimimizde önemli bir yer tutar. WhatsApp’ta yaptığımız birçok konuşma, uygulama içinde saklanır ve yeni bir telefona geçtiğimizde bu sohbet geçmişini yedeklemek ve aktarmak önemlidir. Ancak, en son haberlere göre, WhatsApp artık iCloud kullanmadan başka bir iPhone’a sohbet aktarımına izin veriyor.

WhatsApp

Bu değişiklik, WhatsApp’ın uzun süredir kullandığı bulut depolama hizmetlerinden farklı bir yaklaşım benimsemesidir. WhatsApp’ın Android kullanıcıları için Google Drive kullanmayı bırakacağı daha önce belirtilmişti. Şimdi ise, WhatsApp, kullanıcıların iCloud kullanmadan sohbet geçmişlerini başka bir iPhone’a aktarmalarına olanak sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu yeni özellik, mevcut iPhone’dan yeni bir iPhone’a sohbet geçmişini aktarmak isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı olacak. Şu anda, kullanıcıların Sohbet Yedeği oluşturup iCloud’ayüklemeleri gerekiyor, ardından sohbet geçmişlerini ve medyalarını başka bir iPhone’a taşımaları gerekiyor. Ancak, yakında gelecek olan “iPhone’a Sohbet Aktarımı” özelliği, bu gereksinimi ortadan kaldıracak.

 

İlginizi çekebilir: WhatsApp sesli mesaj özelliği yakında geliyor: Herkesin gözü burada

Kullanıcılar, yeni iPhone’larına WhatsApp’ı indirerek, aynı telefon numarasını kullanarak kaydolacaklar ve daha sonra eski iPhone’larındaki yeni cihazda görüntülenen bir QR kodunu tarayacakları bir seçeneğe sahip olacaklar. Bu yeni özellik, sınırlı iCloud depolama alanı olan kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak ve sohbet geçmişinin biriktirdiği alanı azaltacaktır.

Şu anda, sohbet aktarım özelliği, TestFlight uygulaması aracılığıyla en son WhatsApp beta sürümünü yükleyen seçkin bir beta testçi grubuna sunuluyor. Ancak, bu özelliğin önümüzdeki günlerde daha geniş bir kitleye sunulması bekleniyor.

Slack, GPT AI trendine dahil oluyor

 

WhatsApp, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılan bir uygulama olduğu için, bu değişikliğin kullanıcıların yaşamlarında önemli bir fark yaratacağı açıktır. Sohbet geçmişlerini yedeklemek ve aktarmak artık daha kolay hale gelecek ve kullanıcıların sınırlı depolama alanı sorunları azaltılabilecektir. Bu özellik, WhatsApp’ın kullanıcı dostu yaklaşımının bir örneğidir ve uygulamanın popülerliğini artırabilecektir. WhatsApp yeni özelliği iPhone kullanıcılarını mutlu edecek.