VR pazarına girme planlarından vazgeçti

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 23 Şubat 2023 Perşembe 11:20 am

Dünyanın en büyük eğlence ve teknoloji şirketlerinden olan Tencent, büyük yatırım yapmayı düşündüğü VR pazarına girme planlarını rafa kaldırdı.

Bildiğiniz gibi MetaVerse fikri momentum kazandığı günden beri teknoloji dünyası VR alanına eskisinden de büyük yatırımlar yapıyor. Çünkü bu MetaVerse projelerinin hayata geçirilmesiyle birlikte VR/AR başlıklarının akıllı telefonların yerini alarak teknoloji dünyasının yeni itici gücü haline geleceği düşünülüyor. Bu yüzden başta Meta ve Apple olmak üzere pek çok şirket gelecek planları arasında VR başlıklarına ve platformlarına önemli bir rol biçiyor.

Tencent

Ne var ki VR alanına şu ana kadar milyarlarca dolarlık yatırıma karşılık bugün genel kullanıcı kitlesine ulaşmış bir VR sektöründen söz etmek mümkün değil. Pek çok kişi bu cihazlara hala bir tür oyun konsolu ya da benzer bir eğlence aracı olarak bakıyor. Bu algıyı değiştirecek kadar devrimsel bir VR/AR başlığı geliştirilmediği sürece de bu algı değişmeyecek gibi duruyor. Bu yüzden olsa gerek ki bazı şirketler VR alanındaki yatırımlarını kısmaya başladı. Bu şirketlerden biri de Çin merkezli teknoloji devi Tencent.

Sadece Çin’in değil dünyanın da en büyük teknoloji ve eğlence şirketlerinden biri olan Tencent, VR pazarına girme planlarını rafa kaldırdı. Reuters’un haberine göre şirket, geçtiğimiz yıl kurduğu sanal gerçeklik departmanını kapatmaya hazırlanıyor. Şirketin 300 personeli olan bu departmanı kapatarak maliyetleri kısmak için önemli bir adım atacağı söyleniyor. Tencent’ın kemer sıkma politikaları kapsamında gözden çıkardığı ilk departmanlardan birinin VR departmanı olması, teknoloji dünyasının bu alana inancını yitirmeye başladığının göstergesi.

Civilization 7 için hazırlıklara başlandı