Vladimir Putin ve Kim Jong-un uzay üssünde görüştü: Sizi gördüğüme çok sevindim

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 10:58 am - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 10:58 am

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve KDHC Lideri Kim Jong-un, Vostonçniy Uzay Üssü’nde görüştü. Putin, Kim Jong-un’a “Sizi gördüğüme çok sevindim” dedi.

Dünyanın merakla beklediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti(KDHC) Lideri Kim Jong-un arasındaki görüşme gerçekleşti.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Rusya’nın Amur bölgesindeki Vostonçniy Uzay Üssü’nde gerçekleşen görüşmede Kim Jong-un, yoğun programına rağmen kendisini Rusya’ya davet ettiği için Putin’e teşekkür etti.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre ziyaretin KDHC için önemli bir tarihte gerçekleştiğini belirten Putin, “Sizi gördüğüme çok sevindim. Bu önemli olaylar, Cumhuriyet’in kuruluşunun 75. yıl dönümü, Büyük Kurtuluş Savaşı’nın 70. yıl dönümü, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75. yıl dönümü” ifadelerini kullandı.

SUNUM YAPILDI

Yeni üssün tesislerini gezen iki lider, “Angara” uzay roket kompleksi fırlatma aracının montaj atölyesi, “Soyuz-2” uzay aracının fırlatma kompleksi ve “Angara” aracı için yapım aşamasında olan fırlatma kompleksini inceledi.

Putin ve Kim’in tesislerdeki incelemeleri esnasında Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov ve Uzay Altyapı Operasyon Merkezi Genel Müdürü Nikolay Nesterçuk sunum yaptı.

Kim, Vostoçniy Uzay Üssü’nün bulunduğu bölgeye özel tren ile geldi ve üsse arabayla geçti.

Uzay üssündeki incelemelerinin ardından iki ülkenin lideri, beraberlerindeki heyetlerin katılımıyla görüşmelere geçti.

Kremlin resmen duyurdu: Kim Jong-un Rusya’yı ziyaret edecek