Vize krizi sürüyor! Guidetti’nin iki Türk yardımcısına vize verilmedi

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 4:23 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 5:11 pm

Eski A Milli Voleybol Takımı başantrenörü Giovanni Guidetti, 4 ülke ev sahipliğinde düzenlenecek olan CEV Avrupa Şampiyonası’na gitmek için Sırbistan ile başvuruda bulunan 2 yardımcı Türk antrenörüne vize verilmediğini açıkladı.

Türkiye vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerinden yaptıkları Schengen vizesi başvurularına aldıkları retler gündem olmaya devam ediyor.

Uzun yıllar Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı’nı da çalıştıran Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı ve Sırbistan Kadın Voleybol Milli Takımı başantrenörü Giovanni Guidetti, CEV EuroVolley turnuvasına gitmek için başvuru yapan Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip iki yardımcısına vize verilmediğini açıkladı. Sırbistan Milli Voleybol Takımı teknik ekibinde VakıfBank’tan Saim Pakkan, Ahmetcan Erşimşek ve Fatih Yağcı, Fenerbahçe Opet’ten ise İspanyol fizyoterapist Antonio Tome del Olmo yer alıyor. 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası öncesinde yaşanan vize sorunu sebebiyle Türk antrenörler Saim Pakkan ile Fatih Yağcı, Belçika’ya giriş yapamadı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Guidetti, “Kötü haber. Türk pasaportuna sahip iki yardımcı antrenörüm vize sorunu nedeniyle CEV EuroVolley 2023’te takımla birlikte olamayacak. Bu durum voleybolun marka değerine büyük zarar veriyor” dedi.

Guidetti, sorunun 15 gündür çözülemediğini vurgulayarak yetkililere de çağrı yaptı. Eğer sorun çözülmezse Sırbistan Milli Takımı’nın katılacağı turnuvaya Guidetti’nin iki yardımcısı gidemeyecek.

2023 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası; Belçika, Estonya, Almanya ve İtalya’da düzenleniyor. Bugün başlayan turnuva, 23 Ağustos’ta sona erecek.

A Milli Voleybol Takımı bir ilki başardı

Kadın Voleybol Milli Takımı’nın yeni başantrenörü belli oldu