Victor Pereira’nın kararlarına taraftar anlam veremedi

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 12:04 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2021 Pazartesi 12:07 pm

Fenerbahçe’de Portekizli teknik direktör Vitor Pereira, kararları sorgulanmaya devam ediyor. İrfan Can yedek başladı, Sosa yine oyuna giremedi. Pereira, iki kez öne geçmelerine rağmen Kadıköy’de savunmayı düşündü. 90+2’deki değişikliklere ise kimse anlam veremedi.

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Beşiktaş derbisinde alınan 2-2’lik sonucun ardından büyük eleştiriler aldı. Sezon başından beri Pereira’nın dikkat çekici taktik hamleleri ve oyuncu tercihleri, dün akşamki derbide de devam etti. Galatasaray maçında Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci ile maça başlayan Portekizli teknik adam, bu derbide Mesut’u ilk 11’e koydu ama Fenerbahçe’nin en yaratıcı oyuncularından İrfan’ı yedek bıraktı. Milli futbolcu, oyuna girmek için 65’e kadar bekledi. Oynadığı maçlarda çok etkili olan Jose Sosa, 1 dakika bile süre bulamadı.

SON DAKİKADA 4’LÜ SAVUNMA

Pereira, takımı iki kez öne geçmesine rağmen adeta deplasmandaymış gibi oyunu hep kendi sahasında kabul etti, Kadıköy’deki bu etkisiz futbol ve tek bir korner bile atılmaması büyük tepki çekti. Defansif oynamasına rağmen skoru da koruyamayan Pereira, galibiyet için hamlesini 90+2’de yani bitime 3 dakika kala yaptı. Oyuna  Valencia ve Nazım Sangare girdi, 3’lü ile savunmada sahne alan Kanarya, kalan dakikalarda 4’lüye döndü.