Veterinere cinsel saldırıda üç polise dava açıldı

Yayın tarihi: 20 Kasım 2021 Cumartesi 12:49 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2021 Cumartesi 12:49 pm

Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin yanında çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davada delillerin kaybolması nedeniyle üç polise dava açıldı.

Ankara’da, hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin, yanında çalışan veteriner Ç.B.’ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davaya ilişkin olayla ilgili iki kamera kaydı dahil delilerin bir kısmının kaybolmasına neden olduğu iddiasıyla 3 polis hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, 2019 yılının nisan ayında yanında çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edilen Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz’ın, ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’, jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt’un da ‘delilleri yok etmek’ suçundan Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması devam ediyor. Dava devam ederken Ç.B., avukatı Aslıhan Koçak aracılığıyla, dosyaya giren delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle, olay günü görevlerinin gereklerine aykırı davrandıkları, delillerin bir kısmını veya tamamını toplamamaları nedeniyle kaybolmasına sebebiyet vererek, kovuşturmanın uzamasına neden oldukları iddiasıyla polis memurları Mehmet Ş., Nevzat Ç., ile Yunus A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polisler hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan iddianame düzenlendi.

İDDİANAMEDE DELİLLERİN TOPLANMASINDA ‘İHMAL VAR’ DENİLDİ

Polisler hakkında düzenlenen iddianamede, olay sonrası nöbetçi cumhuriyet savcısının olayın en önemli delilleri arasında yer alan güvenlik kamera görüntülerinin bir an önce temin edilmesi için talimat verdiği yönünde tutanak bulunduğu; ancak grup amiri olarak görev yapan Yunus A. ile mukayyit olarak görev yapan Mehmet Ş.’nin, gecikmeksizin görüntülerin temin edilmesine yönelik bir eylem ve işlemde bulunmadıklarının anlaşıldığı belirtildi. Ayrıca iki sanığın olay yerinde delil toplama konusunda da ihmal gösterdikleri belirtildi. Polisler, iddianamenin kabul edildiği Ankara 22’nci Asliye Ceza Mahkemesinde, 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.