Verstappen Kanada Grand Prix’ini yağmur altında kazandı

Yayın tarihi: 9 Haziran 2024 Pazar 11:10 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2024 Pazar 11:11 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Formula 1’de yağmur altında geçen Kanada Grand Prix’ini RedBull pilotu Max Verstappen kazandı.

Formula 1’de Kanada Grand Prix’i büyük heyecana sahne oldu. Yarış öncesi yoğun şekilde yağış olması pilotların intermedıate lastikle başlamasına neden oldu. Fakat Haas pilotları yoğun yağmur lastiği (WET) ile başladı.

Yarışın başlamasıyla beraber Haas sürücüleri müthiş bir hız yakalarken takımın stratejik hatalarından dolayı geriye düştüler. Yarış içinde zaman zaman zeminin kurumasından dolayı bazı pilotlar kuru zemin lastiğine geçtiler. Bu lastik değişimini çok fazla erken yapan Ferrari pilotu Charles Leclerc zeminin kurumamasından dolayı çok fazla geride kaldı ve yarıştan çekildi.

Diğer Ferrari pilotu Carlos Sainz pistte hakimiyetini kaybederek spin attı bu arada Albon’a da çarptı. Bu kaza ile iki pilot da yarış dışı kaldı. Her iki pilotu da yarış dışında kalan Ferarri takımı için adeta kabus gibi bir hafta sonu oldu.

Verttappen, Norris, Piastri ,Russel ve Hamilton  arasında geçen podyum mücadelesinde, son 20 turda çok iyi bir sürüş gösteren Max Verstappen 1. gelirken onu Lando Norris ve Geoge Russel takip etti.

YARIŞI BİTİREMEDİLER

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Sergio Perez, Logan Sargenat ve Alexander Albon yarışı bitiremeyen isimler oldu.

 

Kaynak: TELE1