Veli Ağbaba’dan montaj görüntülere sert tepki: Ahlaksızlıktır, şerefsizliktir

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 5:51 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 5:51 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP mitinglerinde yayınlanan montaj videolara tepki gösterdi. Ağbaba, “Açıkça söylüyorum; bu ahlaksızlıktır, şerefsizliktir. Türkiye’de rakibini yenmek için iftira atarak, montaj yaparak bir kampanya yürütmek ahlaksızlıktır, namussuzluktur, şerefsizliktir” dedi.

Ağbaba, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı TRT canlı yayınında “Kandil’dekilerle video çekimleri var, bunları yayımladılar. Ama montaj ama şu ama bu…” ifadelerine ilişkin açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 1 milyon TL’lik montaj davası

Ağbaba, şunları söyledi:

“Dünya siyaseti görmemiştir ama Türkiye siyaseti ilk kez böyle bir şeyler karşı karşıya. Montajlı videolarla rakiplerini kötülüyorlar. Açıkça söylüyorum; bu ahlaksızlıktır, şerefsizliktir. Türkiye’de rakibini yenmek için iftira atarak, montaj yaparak bir kampanya yapmak ahlaksızlıktır, namussuzluktur, şerefsizliktir. Onlar da bunun yalan olduğunu biliyor ama etkilemek ve buna inanacak olan kitleye bunlar sunuluyor. Hırsızlıklar konuşulmasın diye, Zehra Taşkesenlioğlu konuşulmasın diye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya bir genel yayın yönetmeni tarafından 10 milyon rüşvet iddiası konuşulmasın diye, milletvekillerinin zenginleşmesi konuşulmasın diye bunlar gündeme geliyor. Şunu söyleyelim; kimin terörle ilişkisi varsa Allah onun belasını versin. Kim Kandil’le, Öcalan ile görüşüyorsa Allah onun belasını versin. Buradan bir kez daha söylüyorum; hala Öcalan ile görüşüyorlar. 2019’da Öcalan ile görüştükleri gibi, mektup arkadaşlıkları yaptıkları gibi bugün de Öcalan ile görüşüyorlar. Montajla, iftirayla bir seçim kampanyası devam ediyor. Hakikaten bütün değerlerin yok olduğu ve bütün kutsalların çiğnendiği bir dönemle karşı karşıyayız.”