Veli Ağbaba’dan “dayanışma paketi” tepkisi: “Dolandırma paketi”!

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2023 Perşembe 6:35 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe 6:35 pm

CHP’li Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, iktidarın “Milli Dayanışma Paketi” adını verdiği torba yasayı “Milli Dolandırma Paketi” olarak niteledi.

CHP’li Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, komisyon toplantısında iktidarın “Milli Dayanışma Paketi” adını verdiği torba yasayı eleştirdi. Torba yasayı “Milli Dolandırma Paketi” olarak nitelendiren Veli Ağbaba şu ifadeleri kullandı:

“Görüştüğümüz torba yasa millî dayanışma paketi olarak sunuluyor ancak bu pakete bakınca, dayanışma paketinden daha çok sizin geçmişte yaptığınız gibi, aslında, “millî dolandırma paketi” demek daha doğru olacak. Niye? Bir seçim dönemini bitirdik, siz geldiniz, seçim döneminde taahhütler yaptınız. Torba yasaya neyin konulması lazım? Seçimlerde taahhüt ettiğiniz şeylerin konulması lazım. Siz ne yaptınız? Seçimde hiç konuşmadığınız, uzaktan yakından hiç lafını etmediğiniz konuları getirdiniz.”

ÇİFT MTV’YE “DELİ DUMRUL” BENZETMESİ

Ağbaba, iktidarın MTV’yi iki kere alma kararını da “Deli Dumrul vergisi” olarak değerlendirdi.

Ağbaba, “Seçim döneminde :”Esnafın emeklilik prim gün sayısını 7200 güne indireceğiz” dediniz. Bu pakette var mı? Yok. “Gençlerin aldığı cep telefonundan ve bilgisayardan ÖTV almayacağız” dediniz, o da yok. Staj ve çıraklık mağdurları yok. EYT’de prim gününe takılanlar yok, BAĞ-KUR tescilleri yok, kamuda taşeron yok, TYP çalışanlarının kadro sorunu yok. Ne var? Tabiri caizse servis esnafına, şoför esnafına kazık var, MTV’nin 2 kat artırılması var. Buna başka bir isim daha verebiliriz, Deli Dumrul bütçesi. Deli Dumrul’u da geçtiniz. Deli Dumrul ne yapıyordu? Köprüden geçenden 100 akçe, geçmeyenden 100 akçe alıyordu.İnsanlar arabasına benzin koyamıyor, binmediği arabadan 2 kat vergi alıyorsunuz. Belki bilirsiniz belki bilmezsiniz, insanların arabaları yatır olmuş yatır, üzerinde çim bitiyor çim, ondan 2 kat vergi almaya kalkıyorsunuz. Siz Deli Dumrul’u da geçtiniz” ifadelerini kullandı.

BÜTÇE KAYNAĞI İÇİN “BEŞLİ ÇETE”Yİ İŞARET ETTİ

Veli Ağbaba, mali kaynak ihtiyacı nedeniyle ek bütçe çıkarıldığını hatırlatarak “Beşli Çete” olarak adlandırdığı şirketlere verilen kaynakları işaret etti.

Ağbaba, “Ayrıca, değerli arkadaşlar, yani para lazımsa zengin ettiğiniz iş adamları var, çeteler var onlardan alsanız ya. Bakın, MTV’nin toplam getireceği tutar 30 milyar, 5’li çeteye aktarılan para tam 47,3 milyar; MTV’den daha fazla. Değerli arkadaşlar, bakın, köprü, otoyol, tüneller için işletilen firmalara 2023 yılında 53 milyar 600 milyon ödenecek, garanti ödemesi yapılacak hem de dolar bazında, kur böyle kalırsa. Ya, hadi parayı vermemezlik edemiyorsunuz, boğazınızı kaptırmışsınız bari bu dolar kurunu Türk lirasına çevirin ya, bari bu dolar kurunu Türk lirasına çevirin de o 5’li çetenin karşısında sizin yiğitliğinizi görelim” şeklinde konuştu.

Veli Ağbaba’dan asgari ücret çıkışı! “Zam ne enflasyon ne dolar karşısındaki kayıpları telafi edilmeden yapıldı”