Ve bir seçim hikayesinin sonu bu videoda

Yayın tarihi: 18 Nisan 2019 Perşembe 1:17 am - Güncelleme: 18 Nisan 2019 Perşembe 1:26 am

31 Mart 2019 akşamı Yerel seçimler bitti.  Gece Cumhur ittifakının AKP’li adayı Binali Yıldırım 3 bin oy farkla seçimi kazandıklarını söyledi. 1 Nisan sabahı Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını açıkladı.

Ancak, İstanbul’da tüm panolar, duvarlar, üst geçitler, elektrik direkleri AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın resimlerinin bulunduğu, “Teşekkürler İstanbul Gönül Belediyeciliği kazandı” pankartlarıyla donatıldı. İtiraz süreçleri ve bitmeyen sayımların üstünden 17 gün geçti. Ekrem İmamoğlu ve tüm CHP teşkilatı büyük bir mücadele örneği sergiledi.

Ve 17 Nisan günü saat 17.07’de Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Saraçhane’deki Belediye Binasına giderek görevi Mevlüt Uysal’dan devraldı. Akşamında da, Belediye görevlileri kentin her yanına donatılan pankartları toplarken ortaya çıkan görüntüler unutulmayacak ve demokrasi mücadelesinde tarihe acı bir not olarak düşülecek bir seçim hikayesinin sonunun geldiğini gösteriyordu.

Seçim pankartları