Van’daki deprem evlerde hasara neden oldu

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 10:53 am - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 10:53 am

Van‘ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem bazı evlerde hasara neden oldu.

Depremin merkez üssü Tuşba ilçesine bağlı kırsal Ermişler Mahallesi’nde bazı evlerde hasar meydana geldi. Kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Ermişler Mahallesi’nde bazı ev ve ahırların duvarlarında çatlaklar oluştu. Deprem nedeniyle birçok vatandaş evlerine girmezken, bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler el fenerleri ile kırsal mahalledeki evleri tek tek inceleyerek hasar tespit çalışması yaptı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan ve Tuşba Kaymakamı Furkan Duman da mahalleye gelerek köy muhtarı ve mahalle sakinleri ile görüşüp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Yardımcısı Arslan ve Kaymakam Duman, vatandaşlara çalışmaların devam ettiğini, mahallede herhangi bir yıkımın olmadığını, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü ve yaşanabilecek her türlü sıkıntının da giderileceğini söyledi.

2011 DEPREMİ AKILLARA GELDİ

23 Ekim 2011 Pazar günü saat 13.40 sularında Van Merkeze bağlı Tabanlı köyü merkez üssü olmak üzere büyük bir deprem meydana gelmişti. Şehirde geniş çapta hasara yol açan depremin aletsel büyüklüğü 7.1 (Mw) olarak ölçülmüştü. Depremde 604 vatandaş hayatını kaybederken 4 bin 152 vatandaş da yaralanmıştı.

Van’da 5,3’lük deprem! Vatandaşlar sokağa döküldü