Van’da 5,3’lük deprem! Vatandaşlar sokağa döküldü

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 9:44 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 11:54 pm

Van’da Kandilli verilerine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen deprem sonrasında vatandaşlar sokaklara döküldü. Van Valisi Ozan Balcı da son durum hakkında açıklama yaptı.

Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgilere göre saat 21.35 sularında Van Muradiye’de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin merkez üssünün Van Muradi·ye’ye 26.2 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 5 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada “Van’ın Tuşba ilçesinde saat 21.35’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.” ifadeleri kullanıldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, “Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor” dedi.

BAKAN FAHRETTİN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Depremle ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır” dedi.