Valilikten Cengiz Holding’in talanına geçit

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 12:53 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 12:53 pm

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nin Gökburun mevkiinde koruma altındaki 678 bin metrekarelik arazide Cengiz İnşaat’ın turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatı için “ÇED raporu gerekli değildir” kararı veridi.

Bodrum’a bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da Hazine’ye ait 678 bin metrekarelik araziye yapmayı planladığı turistik tesis ve rezidans projesi için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dosyasını sunarak ÇED başvurusunda bulunan Cengiz İnşaat için karar çıktı.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan turistik tesis için Muğla Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi.
Valiliğin kararında şöyle denildi:

“Muğla ili Bodrum ilçesi Göl Mahallesi Gökburun mevkii, 306 ada, 1 Parsel mevkiinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan turizm konaklama tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince turizm konaklama tesisi projesine, Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir’ kararı verilmiştir.”

Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacak olan proje alanındaki parselin güneyinde birinci derece arkeolojik sit alanı bulunuyor.

Cengiz Holding’i protesto eden çevrecilere gözaltı