Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait tarihi yapı Sahibinden’e düştü!

Yayın tarihi: 5 Şubat 2023 Pazar 10:25 am - Güncelleme: 5 Şubat 2023 Pazar 10:47 am

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait tarihi yapı Myrelaion Rotundası için kiralama ve satın alma sitesi Sahibinden.com’da kiralık ilanı verildi.

Mimar Selahattin Tüysüz, sosyal medya hesabı üzerinden tarihi yapı olan Dünya’nın en büyük ikinci rotundası Myreiaion’un 32 yıllığına kiralacağını duyurdu. Sahibinden’deki ilanların ekran görüntülerini paylaşan Tüysüz, “, “Dünya’nın en büyük ikinci rotundası olan Myrelaion 32 yıllığına kiralanacakmış. Laleli bölgesinde müze ve kamusal alan eksiği giderebilecek tek nokta burası. Umarım @FatihBelediye @IbbMiras bu alanı kente geri kazandırabilir.” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Tüysüz’e sosyal medya hesabından verdiği yanıtta yapının Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirterek şu notu kaydetti:

“Burası zaten kamunun, hem de Kültür Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkü. Biz yıllardır takipçisiyiz yapının. Kiralama sitelerinde dolaşmasına çok üzülüyoruz. Bakanlık kiracısından alıp iBB’ye tahsis etse hem restore eder hem de halka kazandırırız”

İşte Nesin Vakfı’nın iki milyon lirasının Hazine’ye devredilmesinin perde arkası