Vakıfbank’a iş yapan çevirmenin isyanı

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 9:09 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 9:09 pm

VakıfBank Kültür Yayınları’na çevirmenlik hizmeti verdiğini belirten yurttaş, parasını alamadığını belirterek yaşadığı mağduriyeti anlattığı bir paylaşım yaptı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan bir yurttaş, Vakıfbank Kültür Yayınları’na çevirmenlik hizmeti verdiğini fakat aylardır ücret alamadığını belirten yurttaş, “Yüzlerce sayfa çeviriyi yapıp Hasan Beyle gayet dostane bir irtibat içinde Ağustos’a geldik. Ama o ara yeni bir genel yayın yönetmeni atanmış. Hasan Bey imza yetkisinin elinden alındığını, karar alma süreçlerinde tek yetkilinin artık Hüseyin Yorulmaz adlı kişi olacağını söyledi. Hasan Bey aylardır her ricamda Hüseyin Bey’e “sözleşme ve avans bekleyen çevirmenleri hatırlattığını” söylüyor ama hala sözleşme yapılmıyor.

Kış geldi, para pul oldu. Avans diyorum, sözleşme yok diye verilmiyor. Hüseyin Bey’e mail atıyorum, cevap yok. Hasan Beyle aynı diyaloglar Hasan Bey’e “Bakın bu böyle olmaz” diyorum, “Size çok mahcubuz” diyor. Genel yayın yönetmeninin keyfini bekliyoruz ama neyi beklediğimizi bilmiyoruz. Üstelik Vakıfbank Kültür Yayınları’da emeğini kurtarmaya çalışan başka birçok çevirmen var anlaşılan. Böyle rezillikle kültür yayıncılığı olmaz!” dedi.

İşte o paylaşım;