Üzerinde anahtarla park edilen kargo aracına binen kişi anne ve kızına çarptı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 2:30 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 2:30 pm

Bursa’da kargo çalışanının üzerinde anahtarını bıraktığı araca binerek geri manevra yapan M.E.H. isimli kişi yolda yürüyen anne ve çocuğuna çarptı. M.E.H. olay yerinden koşarak uzaklaşırken, yaşananlar çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Vanimehmet Mahallesi’nde dün meydana geldi. Kargo firması çalışanı, paket teslim etmek için geldiği Hakim Aytekin Baysal Sokak’ta üzerinde anahtarla birlikte aracı park etti. Bu sırada M.E.H., kargo aracına binerek kornaya basmaya başladı. Esnafın uyardığı M.E.H., anahtarı üzerinde olan hafif ticari aracı çalıştırarak, geri manevra yaptı. Araç önce belediyenin bariyerine ardından yoldan geçen M.E. ve kızı E.E.’ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle fırlayan bariyer, iş yerine hasar verirken, kazanın ardından M.E.H. olay yerinden koşarak kaçtı. Çaprmanın etkisiyle yaralanan anne ve kızının yardımına çevredeki esnaf koştu. İhbrer üzerine olay yerine sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla Kestel Devlet Hastanesi’ne götürdü. Anne ile kızı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

“ÇOCUK ÇOK KORKMUŞTU”

Kazanın görgü tanıklarından Muhammet Onur Akkaya, kuryenin kargo aracını sokağa park ettiğini belirterek, “Dükkanın önünde oturuyordum kargo aracı geldi park etti, buraya paket bırakmak için. Genç bir çocuk arabanın içine bindi sürekli kornaya basmaya başladı. ‘Yapma kardeşim, in arabadan’ dedik. Sonra arabayı geri vitese almış, el frenini indirmiş. Araba hızla geri geri gelmeye başladı. Burada demirler vardı, onları da altına alarak karşı mağazanın camına çarptı. O esnada arabanın arkasında anne ile kızı vardı, araç geriye gelirken onlara da çarptı. Arabadan inen genç, aracı stop etmeden hızlı bir şekilde oradan uzaklaştı. Polis, sağlık ekiplerini aradık. Daha sonra yaralılara yardım ettik. Kız çok korkmuştu, ‘Anne anne’ diye bağırıyordu. Allah’tan yaralıların durumu iyiydi. Çocuğun akli dengesinin yerinde olmadığı söylendi ama öyle değil sanki. Lisede okuyormuş biz tanımıyoruz kendisini arada bir buradan geçiyor” ifadelerini kullandı.

Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan M.E.H., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası taradından kaydedildi.

TAG Otoyolu’nda kaza: 15 kişi yaralandı