‘Utanç Davası’nda tarih belli oldu! Sanıklar yeniden hakim karşısına çıkacak

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 4:58 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 4:58 pm

Hiranur Vakfı’nda yaşanan ‘6 yaşındaki çocuğa istismar’ skandalıyla ilgili yargılanan istismarcı Kadir İstekli, vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in hapis cezalarının bozulması kararının ardından, davanın yeniden görüleceği tarih belli oldu. Sanıklar 6 Mayıs’da Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, müridi Kadir İstekli ile 6 yaşında evlendirilmesi ve istismara maruz bırakılmasına ilişkin açılan davada, mahkeme 23 Ekim 2023’de sanık Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti. Kararın ardından mağdur H.K.G.’nin avukatı, sanıkların avukat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ve Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşımıştı. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi sanık Kadir İstekli’nin 2004-2013 yılları arası için ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ 2020 yılı için ise ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirmişti. Mağdur H.K.G.’nin annesi Fatıma Gümüşel ve babası Yusuf Ziya Gümüşel hakkında verilen hapis cezalarında ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince artırım yapılması gerektiği belirterek kararın usul ve esas yönünden bozulmasına karar vermişti.

Sanıklar hakkında verilen hapis cezalarının bozulmasından sonra dosya yeniden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme bozulmanın ardından ilk duruşmanın 6 Mayıs saat 10.00’da yapılmasına karar verdi.

‘Utanç Davası’ sil baştan! Yeniden yargılama yapılacak

Kaynak: TELE1