Ürdün Kralı hava yardım operasyonuna katıldı Gazzeliler sahile akın etti

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 9:48 am - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 9:48 am

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerine havadan insani yardım indirme operasyonuna katıldı. Gazze‘deki Filistinliler yardımları alabilmek için sahillere akın etti.

Ürdün Ordusu’ndan Kral 2. Abdullah’ın katıldığı hava operasyonuna dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Başkomutan Majesteleri Kral 2. Abdullah, Gazze Şeridi’ndeki halka yardım ve gıda yardımı sağlamak amacıyla Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların gerçekleştirdiği hava indirme operasyonlarına katıldı” ifadelerine yer verildi.

Yusuf Kaplan’ın ‘Gazze’deyiz’ iddiasını Filistinli gazeteci yalanladı

Açıklamada, Kral Abdullah’ın uçakların Kral 2. Abdullah Hava Üssü’nden kalkışından önce hazırlık ve yükleme aşamalarını doğrudan takip ettiği ifade edilerek, “Uluslararası kardeş ve dost ülkelerin çabaları kapsamında, Gazze Şeridi halkının acılarını hafifletmeyi amaçlayan insani yardım operasyonunun bir parçası 3’ü Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne, 3’ü de Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Fransa’ya ait olmak üzere 6 adet C130 tipi uçak başkent Amman’dan havalandı” denildi.

Yardımların besin değeri yüksek hazır öğünler de dahil olmak üzere yardım ve gıda malzemeleri içerdiği belirtilen açıklamada, operasyonda yardımların Gazze Şeridi kıyılarına atılarak, doğrudan halka ulaştırılmasının amaçlandığı ve uçakların alçak irtifalarda uçtuğu kaydedildi.

SAHİLLERE AKIN ETTİLER

Gazze Şeridi’nde Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fransa’ya ait uçaklardan paraşütle indirilen yardımların bir kısmının denize indi.

İsrail’in dayattığı açlık ve imkansızlıkların pençesindeki bazı Filistinliler ufak balıkçı tekneleriyle bazıları ise yüzerek yardımlara erişmeye çalıştı.

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 878’e yükseldi

Kaynak: TELE1