Yusuf Kaplan’ın ‘Gazze’deyiz’ iddiasını Filistinli gazeteci yalanladı

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 8:46 am - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 8:46 am

AKP’ye yakınlığıyla bilinen  Yusuf Kaplan’ın katıldığı televizyon programında “Cumhurbaşkanlığından aradılar, ‘Gazze’deyiz‘ dediler” iddiası gündem oldu.

İktidara yakınlığıyla bilinen ve komplo teorileriyle tanınan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın, gerici Akit TV’de katıldığı yayında “Cumhurbaşkanlığından aradılar, şu an Gazze’deyiz’ dediler” açıklaması yaparak Türk askerinin Gazze’de olduğunu öne sürdü. Kaplan’ın sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem oldu

Kaplan şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı’ndan aradılar. ‘Hocam şu an Gazze’deyiz’ dediler. Ben de bunu buradan açıklıyorum. Yani bu, bu kadar yani daha ötesine gerek yok.”

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 878’e yükseldi

FİLİSTİNLİ YAZAR YALANLADI

Türkiye’de yaşayan Filistinli yazar Muin Naim, Kaplan’ın açıklamalarının ardından iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi:

“Yusuf hocam kimdir Gazze’de olan .. Kızılay temsilcisi mi ? Yoksa Kızılay Gazze çalışanları mi ( Filistinli ) ötesi yok aksi söyleyen sizi kandırmıştır BAE, Ürdün ve Katar’ın yardım ekipleri de var .. Gazze’de Filistinlilerin dışında direnen yok ve aksini iddia eden yalan söylüyor.”

Kaynak: TELE1