Ünlü şarkıcı Eurovision’da İsrail’i mi temsil edecek?

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 10:06 am - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 10:06 am

Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’i temsil etmek için ülkede düzenlenen XFactor isimli şarkı yarışmasına katılan ünlü şarkıcı Linet, bir sonraki tura geçmeyi başardı.

Şarkılarıyla alkış toplayan başarılı Türk kökenli İsrailli şarkıcı Linet, Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’i temsil etmek için ülkedeki şarkı yarışmasına katıldı. İbranice ‘Güneş’ ve bir dönem Burhan Çaçan’ın seslendirdiği ‘Akşam Olmadan’ şarkısını söyleyen ünlü şarkıcı, sesiyle bazı jüri üyelerinin gözlerini doldururken, bir kısmı da şarkı sonunda Linet’i ayakta alkışladı.

Linet kimdir?

Linet

Türk kökenli Yahudi şarkıcı Linet Menaşi, 5 Mart 1975 tarihinde Tel Aviv’de dünyaya geldi. İsrail’de doğup büyüdü. Annesi bir dönemlerin önemli Türk Sanat Müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan, babası ise İstanbullu Şumuel Menaşe’dir. 10 yaşında ilk albümünü İsrail’de yapan Linet, 1993 yılında Ani Ana isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması İsrail elemelerine katıldı.

Türkiye’deki ilk albümü 1995 yılında yayınlanmıştır. Türkçe ve İbranice’nin yanı sıra Arapça ve İngilizce şarkılar da söylemektedir. 2003 yılında İsrail’de “Different Woman” adlı bir stüdyo albümüne imza atan şarkıcı aynı zamanda İsrail’de şekerci dükkanı açarak ticaret işine de atıldı.

Uyuşturucu kullandığı iddia edilen solistin test sonucu belli oldu