Ümraniyespor-Tuzlaspor maçında penaltı krizi! Ümraniyespor’dan “YOK” tepkisi

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 11:46 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 11:46 pm

Trendyol 1. Lig’de Ümraniyespor-Tuzlaspor maçı, son dakikalarda yaşanan penaltı kriziyle gündeme oturdu.

Türk futbolunda hakem tartışmaları dinmiyor. Trendyol 1. Lig’de oynanan Ümraniyespor-Tuzlaspor maçının 90. dakikasında yaşanan bir penaltı pozisyonu, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İlk yarıda karşılıklı iki gol atan Tuzlaspor ve Ümraniyespor, maçın son bölümüne 1-1’lik beraberlikle girdi. Dakika 71’de Philip Gameli Awuku’nun ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla, Tuzlaspor son anları 10 kişi oynadı.

Mücadelenin 90. dakikasında yaşanan bir pozisyonda topa elle müdahale edildiğini işaret eden Ümraniyesporlu oyuncular, İzmir bölgesi hakemi Reşat Onur Coşkunses’e yoğun itirazlarda bulundu. Coşkunses önünde olan pozisyonu devam ettirirken, oyunun durmasıyla VAR kontrolü yapıldı.

VAR odasındaki Çanakkale bölgesi hakemi Erkan Özdamar’ın yaptığı kontrolün ardından, pozisyonun penaltı olmadığına karar verildi ve mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

Gaziantep-Rizespor maçında çok tartışılacak pozisyon! Aut tekrarı mı, penaltı mı?

ÜMRANİYESPOR’DAN AÇIKLAMA

Ümraniyespor Kulübü, maçtan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi ve ” Gözleri görmeyen (!), kulakları duymayan (!) ve sessiz kalanlara inat!” ifadelerini kullandı.