Ümraniye’de bitişik iki bina çöktü

Yayın tarihi: 18 Ocak 2024 Perşembe 12:08 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2024 Perşembe 1:48 pm

Ümraniye’de metro çalışması sırasında bitişik iki bina çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edildi. Binalar boşaltıldıktan kısa bir süre sonra ise çöktü.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde metro çalışması sırasında caddede çökme meydana geldi. Çökmenin meydana geldiği alanda bitişik iki bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.
Hasar alan binalar boşaltıldıktan kısa bir süre sonra çöktü. Cadde trafiğe kapatılarak geniş güvenlik önlemleri alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “18 Ocak 2024 Günü Göztepe – Ümraniye Metro hattında meydana gelen kısmi göçük nedeniyle Ümraniye Elmakent Mahallesi Seyrantepe Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan üç katlı binada çökme meydana gelmiştir. Binanın boş olması nedeniyle olayda herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Bina çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

İBB: ÜÇ AY ÖNCE BOŞALTILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ise söz konusu binanın üç ay önce boşaltılarak etrafında gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra metro inşaatının yapıldığını açıkladı.

İBB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ümraniye Ataşehir Göztepe Metro Hattı’nda kontrolsüz herhangi bir çökme yaşanmamıştır.

Kazı çalışmaları öncesinde güvenlik amacıyla 3 ay önce boşaltılan 6 daireli bina ile birlikte etrafta etkilenme ihtimali olan 2 bina tahliye edilerek alanda güvenlik önlemleri alınmıştır. İlgili kurumlara da bilgi verilmiştir.

3 ay önce güvenlik amacıyla boşaltılan binada tüm çevre önlemleri alınmışken yıkım gerçekleşmiştir. Herhangi bir yaralanmaya sebebiyet verilmemiştir. Oluşan yıkımla ilgili tespit ve önlem çalışmalarına devam edilmektedir.”

(DHA)

Metroda ağlayan bebek klarnet sesiyle uyudu

Kaynak: DHA