Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları  Etkinliği’nde Türk halkı için ‘yerel halk’ demesine tepki gösterdi. Özdağ, Şimşek’in sözlerini, “kolonyalist vali ifadesi” olarak nitelendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları Etkinliği’nde Türk halkı için ‘yerel halk’ ifadelerini kullandı. Şimşek’in bu ifadelerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tepki gösterdi. Özdağ Şimşek’in sözleri için, “Bu tam anlamıyla bir kolonyalist vali ifadesidir” dedi.

Ümit Özdağ’dan Ümit Özat’a görevlendirme

Özdağ, Şimşek’in Dünya Bankası ile yaptığı kredi anlaşmasının detaylarından da bahsederek, “Kredi şartı olarak ortaya çıkacak istihdamın yarısını Suriyelilere vermeyi kabul ettiğini biliyoruz. Aynı Mehmet Şimşek’in 2016’da yapmış olduğu bir konuşmada Suriyelilerin Anadolu’nun ana dokusunun parçası olduğunu söylediğini de biliyoruz” dedi.

KDV arttı mı? Mehmet Şimşek’ten iddialara yanıt

 

Özdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mehmet Şimşek yabancı bir ülkede yaptığı konuşmada Türk halkından bahsederken yerel halk diye bahsetti bu tam anlamıyla bir kolonyalist vali ifadesidir. Türk halkından “yerel halk” diye bahsetmek utanmazlıktır. Ama Mehmet Şimşek’in dünya bankasıyla yaptığı son anlaşmada kredi şartı olarak ortaya çıkacak istihdamın yarısını Suriyelilere vermeyi kabul ettiğini biliyoruz. Aynı Mehmet Şimşek’in 2016’da yapmış olduğu bir konuşmada Suriyelilerin Anadolu’nun ana dokusunun parçası olduğunu söylediğini de biliyoruz.

Özetle Mehmet Şimşek Türk halkına yabancı ve düşman bir politikayı temsil etmektedir. Zafer Partisi olarak bu zihniyetle ilk günden beri mücadele ediyoruz”