Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, yeni anayasanın Türkiye’nin öncelikli meselesi olmadığını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin öncelikli meselesi olduğunu öne sürdüğü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un son olarak Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni ziyaret ettiği “Yeni anayasa” konusunda AKP’den aykırı bir ses geldi.

Yerel seçimler döneminde AKP’ye yönelik eleştirileriyle hatırlanan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner bu sefer de yeni anayasanın Türkiye’nin öncelikli meselesi olmadığını, milletin öncelikli olarak böyle bir talebi olmadığını söyledi.

“SAHAYA İNEN HERKES GÖREBİLİR”

Mehmet Metiner sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“ANAYASAYA DAİR

Bir:

Anayasa Türkiye’nin öncelikli meselesi değildir. Milletimizin öncelikli talebi arasında yeni bir anayasa yer almamaktadır. Sahaya inen herkes bu gerçekliği görebilir.

İki:

Yeni anayasayı öncelikli olarak görenler, mevcut anayasada nelerin değişmesi gerektiğini veya yeni anayasada nelerin olması gerektiğini öncelikle ve önemlilikle ortaya koymalıdırlar. Aksi takdirde söylediklerinin kıymeti harbiyesi olmayacaktır.

Üç:

Milletin öncelikli talebi yeni anayasa değildir demek, ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez.

Dört:

Kim yeni bir anayasa istiyorsa herkesten önce onların mevcudu neyle değiştirmek istediklerini veya hangi alanlarda ne tür değişiklikler istediklerini ortaya koyma mecburiyetleri vardır.”

Numan Kurtulmuş yeni anayasa turuna devam ediyor

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, yeni anayasanın Türkiye’nin öncelikli meselesi olmadığını söyledi.