Manisa’da, AKP’den CHP’ye geçen ve makam odasındaki lüks dizaynla gündeme gelen Yunusemre Belediyesi’nde, seçim gecesi de 100 milyon liraya yakın alım yapıldığı skandalı patlak vermişti. AKP’li eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, iddialara ilişkin açıklama yaptı. Çerçi, lüks eşyalarla ilgili “Çoğunu eşimle birlikte biriktirdik. Bit pazarından aldık” savunmasını yaptı.

Yerel seçimde, AKP’den CHP’ye geçen Manisa Yunusemre Belediyesi’ndeki lüks ve şatafatlı görüntüler vatandaşın tepkisine neden olurken, geçtiğimiz günlerde yeni bir skandal daha açığa çıkmıştı. 10 yıl süreyle AKP’li Başkan Mehmet Çerçi’nin yönettiği belediyede, seçim gecesi 100 milyon lira tutarında alım yapıldığı tespit edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkanı Musa Semih Balaban, “Bu çeklerin hiçbirini belgelenmeden ödememe kararı aldık. Bu konuda yetkili Başkan Yardımcımız Sayın Ali Kuyumcu hiçbir şekilde bu çek neye istinaden kesildi, bir belgesi var mı, bir hakkı var mı bunları belgelemeden de bütün bu çekleri ödememe kararı aldık ve ödemiyoruz” açıklamasını yapmıştı.

LÜKS TASARIMLA İLGİLİ ‘BİT PAZARI’ SAVUNMASI

AKP’li eski Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi hakkındaki iddialar üzerine bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çerçi, ‘lüks’ eşyalarla ilgili, “Bunların hepsi benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Birçoğunu da bit pazarından almışız. Başkan onurlu bir şekilde ‘Başkanım çok güzel eşyalar, makam odası da güzel olmuş, Yunusemre’ye de yakışıyor. Şahsi eşyalarınız ya bunu da belediyeye hediyeniz olsun’ dese yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun derdim” ifadelerini kullandı.

BORÇLARLA İLGİLİ ‘YATIRIM YAPTIK’ DEDİ

Çerçi’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

– 1,1, milyar borç diyor ya. Bunun 200 milyonu enerji santraline gitmiştir. Ve ödemeleri, taksitleri devam ediyor. Bakın şimdi 4 megavatlık bu 65 dönüm üzerine kurulu güneş enerji santrali yılda 8 milyon saatten ortalama şu anda EPDK birim fiyatları 2,7 TL, 22 milyon lira yıllık getirisi var. Şu anda. Biliyorsunuz dolara endekslidir. EPDK üç ayda bir altı ayda bir bu rakamı sent üzerinden yeniler. 4 milyar 373 milyon TL kayıtlara girsin. Bu yatırımların içinde belediyemizin yaptığı kültür, sanat projeleri, sosyal yardım destekleri, sağlık hizmetleri destekleri, gençlik spor destekleri, deprem ve pandemi dönemi yardımları yer almamaktadır. Yatırım bu.

“BİZ HANIMLA ‘VINTAGE’A MERAK SARDIK”

Şimdi şatafat lüks deyince 10 yıllık son hayat döngümü söylüyorum. Ev belediye, vatandaş, cami. 100 seneden öncekilere ancak antika denir. 50-60 senelik öncekileri antika denmez. Bu tür dekorasyon ürünleriyle hepsi ikinci el, üçüncü el malzemelerle yapılan iç mimariye vintage diyorlar. Biz hanımla bu tür işlere merak sardık. Burada şimdi retro denir. Bunların hepsi benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Birçoğunu da bit pazarından almışız. Şimdi ben bunları istiyorum. Siz bu belediyenin bu makam odasına bir büro mobilyasından, şuradan buradan bunların yenisini yani modern mobilya tarzında mobilya aldığınızda eminim sizin maliyetiniz benim aldığım maliyet daha da üzerine, belki 2-3 katı olacak. Benim evimde böyledir. Evime kaç kişi gelmiştir burada. Yeni bir tane mobilya yoktur. Biz bunları seviyoruz. Bu bizim medeniyetimiz. Şimdi yıllardır biriktirdiğimiz koleksiyonlarımızdan aldığımız kendi eserlerimiz.

“EŞYALARI ALMAYA GELECEĞİM”

Eşyaları geri almak için kamyonla yarın Yunusemre Belediyesine gideceğini belirten Çerçi, şunları söyledi:

“Getirdiğimiz kendi eserlerimiz. Şimdi burada 7 tane memurun imzası var. Belgede yazılanlar ise aynen şöyle: ‘Mehmet Çerçi’nin makam odasındaki ekte fotoğrafları bulunan sayı ve isimleri yazılan eşyalar Mehmet Çerçi’nin şahsi eşyalardır. Görevde bulunduğu süre içerisinde kullanılmak üzere makam odasına yerleştirilmiştir. Kendi isteğiyle talep etmesi durumunda eşyalar kendisi tarafından alınacaktır’ Ben arkadaşlara dedim ki ‘5 sene sonra kim öle kim kala. Ondan sonra da bunları belediyeye hibe ederiz ne olacak. Bizim de belediyemize bir hediyemiz olur. Tutanağı falan boş verin dediğim halde arkadaşlar dediler ki ‘Başkanım önümüzde seçim var, şu var, bu var. Ne olur ne olmaz. Biz bunları tutacağız’ Ne yazdıklarını bile görmedim. Tutanağı tuttular. Şunu deseydi başkan onurlu bir şekilde ‘Başkanım dediniz çok güzel eşyalar, makam odası da güzel olmuş, Manisa’ya, Yunusemre’ye de yakışıyor. Şahsi eşyalarınız ya bunu da belediyeye hediyeniz olsun’ dese yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun demezsem beni bilen bilir. Elimdeki yüzüğü beğenen adama yüzüğümü veririm ben. Bu ahlaki bir şey değil. Bu belediye başkanlığı makamına yakışan bir şey değil. Herkesin bir onuru var. Ben 22 yıldır bu şehirde siyaset yapıyorum. Böyle bir kepazelikle karşılaşmadım. Bunlar başkana yakışıyor mu? Satacağım diyorsun. Hani kaydın yok. Kimin malını satıyorsun sen? Bakın buradan duyuruyorum arkadaşlar. Siz de gelin. Yarın, cuma günü saat 18.00’de. Kamyonu işçileri ayarladım. Siz de buyurun. Kalabalık olmaz. Orada güvenlikçiler var. Sayın başkan talimatı ver. İki tane görevli koy. Sen orada olursun, olmazsın. Lütfen eşyalarıma zarar verme. Bunlar ileride müze yaparsak müzenin de eşyaları olacak. Zorluk çıkarma. Eşyalara da zarar verdirtme. Yoksa mahkemede bunları görüşeceğiz”

AKP’den CHP’ye geçen belediyede yeni skandal! “Seçim gecesi 100 milyonluk alım yapıldı”

Manisa’da, AKP’den CHP’ye geçen ve makam odasındaki lüks dizaynla gündeme gelen Yunusemre Belediyesi’nde, seçim gecesi de 100 milyon liraya yakın alım yapıldığı skandalı patlak vermişti. AKP’li eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, iddialara ilişkin açıklama yaptı. Çerçi, lüks eşyalarla ilgili “Çoğunu eşimle birlikte biriktirdik. Bit pazarından aldık” savunmasını yaptı.