Ümit Özdağ’dan seçimlere “darbe girişimi” diyen Soylu’ya: Türk halkına mı saldıracaksınız?

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 2:24 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 6:41 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimleri “darbe girişimi” olarak niteleyen sözlerine yanıt veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Türk halkına mı saldıracaksınız?” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konya Ereğli’de yapacağı esnaf ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi.

Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs Seçimleri’ni “Siyasi darbe girişimi” olarak niteleyen sözlerinin Türk demokrasisine bir tehdit olduğunu ve Süleyman Soylu’nun bu sözleriyle seçim güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Özdağ konuyla ilgili olarak, “Buraya gelirken Süleyman Soylu’ nun bir açıklamasını izledim ve dehşete kapıldım. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs Seçimleri’ni bir darbe girişimi olarak nitelendirmiş. Bu, ülke olarak ne kadar vahim bir durumda olduğumuzu gösteriyor. Diyor ki Süleyman Soylu, ‘15 Temmuz fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023 Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek siyasi darbe girişimidir.’ Türkiye, 14 Mayıs 1950’de demokratik yaşama geçtiği günden bugüne hiçbir genel yerel seçim, kısmi seçim bu kadar ağır bir tehditle karşı karşıya kalmadı. İnanılır gibi değil. İçişleri Bakanı, halkın oy kullanmasını darbe girişimi olarak nitelendiriyor. Yani Süleyman Soylu oy kullanmaya gelen darbeciler mi? Bu nasıl bir yaklaşım? Bu demokratik yaşamın tehdit edilmesidir. Ne yapacaksınız yani? Sandıklar açıldığında ve Cumhur İttifakı kaybettiğinde ‘bu darbe girişimidir’ diyerek Türk halkına mı saldıracaksınız? Siyasileri mi öldüreceksiniz? Ne yapacaksın Süleyman?” şeklinde konuştu.

“SOYLU GÖREVDEN AYRILMALI”

Ümit Özdağ, 14 Mayıs Seçimleri’nin üzerindeki güvenlik tehdidinin kaldırılması için Süleyman Soylu’nun görevden alınması gerektiğini söyleyip AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil olmak üzere bütün siyasi partilerin genel başkanlarına çağrı yaptığını söyledi.

Özdağ şu şekilde konuştu:

“Bu ancak bir şekilde tasfiye edilebilir bu açıklama: Süleyman Soylu bugün Erdoğan tarafından ya görevden alınır ya istifa eder. Bu durumu başka türlü düzeltmek mümkün değildir. Süleyman Soylu, Türk halkını tehdit etmiştir. Süleyman Soylu seçimlerin güvenliğini sağlamak durumunda değil aksine seçimleri tehdit eden bir içişleri bakanı konumundadır. Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu bir genel seçimin güvenliğinin sağlanmasının mümkün olmadığı çünkü güvenliği ortadan kaldıranın Süleyman Soylu olduğu açıktır. Zafer Partisi Genel Başkanı olarak bütün siyasi partilerin seçimlere katılacak genel başkanlarına çağrıda bulunuyorum: Buna Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Başkanı dahildir. Süleyman Soylu’nun seçimlere yönelik açıklamasının Türk demokrasisinin üzerinde oluşturduğu tehdit küçümsenemez. Hiç kimse halkını Süleyman Soylu’nun yaptığı gibi darbeci olmakla suçlayamaz. Türk halkı seçimlerde demokratik oy hakkını kullanacak ve iktidarı değiştirecektir.

Süleyman Soylu ise 14 Mayıs Seçimleri’nin bir siyasi darbe girişimi olduğunu söylüyor. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimiyle kıyaslamak gibi bir hadsizlik içerisinde bulunuyor. Bu Türk halkına yapılmış açık bir saldırıdır Süleyman Soylu tarafından. Biz Zafer Partisi olarak bu ağır saldırı, bu hadsiz saldırı karşısında susmayacağız. Ben buraya gelirken yolda sosyal medya üzerinden diğer partilerin genel başkanlarına çağrıda bulundum ve bulunmaya devam edeceğim. Taa ki Süleyman Soylu bu açıklamasından dolayı görevden ayrılana kadar. Yoksa bu ülkede Süleyman Soylu İçişleri Bakanıyken seçimlerin güvenliğinin sağlanması mümkün değildir.”

Anketlerde eriyen AKP ne yapacağını şaşırdı! Soylu seçimler için ‘siyasi darbe girişimi’ dedi