Ümit Özdağ: ÖSYM’yi Kasaplar Odası’na bağlayalım

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 4:03 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 4:06 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KPSS skandalıyla ilgili açıklama yaptı. Özdağ, “ÖSYM’yi Kasaplar Odası’na bağlayalım çünkü ÖSYM de Türk gençlerinin geleceğini katlediyor” diye konuştu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KPSS skandalının ardından ÖSYM binasının önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. ÖSYM’nin önünde açıklama yapması engellenen Özdağ, “Gördüğünüz gibi polis ÖSYM’nin önünde basın açıklaması yapmamızı engelliyor. Aslında engellemesi gereken bizim basınla birlikte ÖSYM önünde açıklama yapmamız değil ÖSYM’nin Türk gençlerinin hayatını karartması” dedi.

Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MESELE SADECE 16 SORUYLA İLGİLİ YOLSUZLUK DEĞİL”

Bugün ÖSYM’nin son yaptığı sınavda ortaya çıkan rezaletten dolayı buradayız ve dün gece başkan görevden alındı, Devlet Denetleme Kurulu da bir araştırma başlatmış. Bunun olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz ama mesele sadece bu sınavda yapılan ve bir dershanenin hazırlamış olduğu 16 sorunun sınava dahil edilmesiyle ilgili bir yolsuzluk değil 2006 senesinden bu yana değişik şifreleme sistemleriyle FETÖ başta olmak üzere bazı cemaat ve tarikatların bu sınavlarda yolsuzluk yaparak gençlerin ve yurttaşların geleceğini karartmalarıyla ilgili çalışmalardır. Esas üzerinde durulması gereken bunlardır. Biz Zafer Partisi olarak uzman arkadaşlarımızın bu sınav ve bundan önce yapılan birkaç sınavla ilgili tespit etmiş oldukları şifreli yolsuzluğu önümüzdeki günlerde Türk kamuoyuyla paylaşacağız. Ve Devlet Denetleme Kurulu tarafından yapılan soruşturmanın bu 16 soruyla sınırlı kalmamasını, bundan önceki sınavlarda kullanılan şifreleme yöntemiyle cevaplandırmanın da araştırılması gerektiğini düşünüyoruz, takipçisi olacağız

“TÜRK GENÇLERİNİN GELECEĞİNİ ELİNDEN ALMA OPERASYONU”

Bu Türk gençlerinin geleceğini elinden alma operasyonudur. Kasaplar Odası’nda kasaplar büyük ve küçükbaş hayvanların kesimiyle ilgili organize oluyorlar. ÖSYM’yi Kasaplar Odası’na bağlayalım çünkü ÖSYM de Türk gençlerinin geleceğini katlediyor. Yeter artık. Yıllardan beri böyle devam ediyor. Hiç kimsenin hiç bir şeye inancının kalmadığı, gençlerin Türkiye’yle ilgili heyecanlarını ve umutlarını kaybettiği bir döneme girdik.

“HEM GENÇLERİMİZİN HAYATINI KARARTIYORLAR HEM DE ZENGİNLEŞİYORLAR”

Devletin yaptığı sınavda yolsuzluk olur mu? Ama oluyor. Bunu devlet mi fark etti? Sınava girenler fark etti ve açığa çıkardı. Sonra öğreniyoruz ki bu sınav sorularını hazırlayan dershanenin sahibi ÖSYM’den başka ihaleler almış. Bu nasıl tesadüf? Hem gençlerimizin hayatını karartıyorlar hem de zenginleşiyorlar.

Bu yaşanan rezalete karşı herkesin ayağa kalkmasının ve ‘yeter artık’ demesinin zamanı geldi.

Polis gerçek suçluları yakalasın. Zafer Partisi’nin önüne engel çıkartmaktan vazgeçsinler. Biz Türkiye Cumhuriyetine ait bir tek kurumun camına zarar vermeyiz.

Siyasilerden KPSS’deki ‘tesadüf’e tepki yağdı