Ümit Özdağ: İstanbul’da büyük bir provokasyon hazırlığına dair nokta istihbarat aldım

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 1:39 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 1:47 pm

Ümit Özdağ, ‘İstanbul’da büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair istihbarat’ aldığını iddia ederek, bunu İçişleri Bakanı Soylu’ya iletmek istediğini ancak hala aranmadığını söyledi.

Mülteci karşıtı açıklamalarıyla tanınan Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “İstanbul’da önümüzdeki günlerde büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair nokta istihbarat bilgi aldım. İçişleri Bakanına iletmek istedim ama hala aranmadım. İstanbul’da bu provokasyonlar gerçekleşirse sorumlusu bilgi almayı reddeden İçişleri Bakanı olur” dedi.

Özdağ, Ankara Önder Mahallesi’nde yaşananları tasvip etmenin mümkün olmadığını, kendisinin de yaşanan bu olayların planlı şekilde çıkarıldığını açıkladığını söyledi. Türkiye’nin geleceği noktayı 2011’den bu yana “Bu bizim başımıza bela açacak” diye uyarmasına rağmen yaşananları “Ümit Özdağ provoke etti” demenin “terbiyesizlik değil salaklık” olacağını ifade etti.

Ankara Altındağ’da tehlikeli gidişat: Bir genç öldürüldü, mahallede yağmalama başladı

“PROVOKASYON HAZIRLIĞINA DAİR NOKTA İSTİHBARAT ALDIM”

İstanbul için provokasyon istihbaratı aldığını iddia eden Özdağ, şöyle konuştu: “Suriyeli belası dışında şimdide ülkeye Afgan ordusunu sokuyorlar. Gölbaşı’nda 50 kişilik gruplar halinde nizami yürüyüşle geçiyorlar. Bunu biz, siz görüyorsunuz da Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı mı görmüyor. Kamu güvenliği için ağır bir tehdit oluşturacaklar. Türk milleti kendi ülkesinde sığınmacılardan korkar oldu. İstanbul’da önümüzdeki günlerde büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair nokta istihbarat bilgi aldım. İçişleri Bakanına iletmek istedim ama hala aranmadım. İstanbul’da bu provokasyonlar gerçekleşirse sorumlusu bilgi almayı reddeden İçişleri Bakanı olur.”

Altındağ’daki olaylara ilişkin 76 gözaltı