Altındağ’da 76 kişi gözaltına alındı, çoğu sabıkalı çıktı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 1:05 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 4:43 pm

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ‘daki olaylara karışan 76 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlardan 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. suçlardan kaydı bulunduğu belirtildi.

Ankara Altındağ’da Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Gerilimin arttığı mahallede önlemler yetersiz kaldı, kalabalık gruplar Suriyelilerin evlerine saldırdı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olaylarla ilgili 76 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada gözaltına alınanlardan 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. suçlardan kaydı bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Emniyet’in açıklaması şöyle: “Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır.

38’İNİN BAŞKA SUÇTAN KAYDI VAR

Yakalanan şahısların 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. diğer suçlardan kaydı bulunmaktadır. Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyurulur.”

AKP’den Altındağ açıklaması

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ankara’nın Altındağ ilçesinde Emirhan Yalçın’ı çıkan kavgada bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 26 yaşındaki Yahya Abdo’nun emniyette verdiği ifadesi ortaya çıktı. Abdo, “Daha önce görmediğim Emirhan’la parkta aniden tartışmaya başladık. Sonra kavga edince parkta bulduğum bıçak ile Emirhan’a vurdum. Daha sonra panik yaparak kaçtım. Bu suçu işlediğim için çok pişmanım” dedi.