Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 3:16 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 3:20 pm

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında ‘mültecilere yönelik nefret söylemi içeren açıklamaları’ ve ‘Mülteci Medyası Derneği’ni hedef gösteren paylaşımları’ nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Mültecilere yönelik ayrımcılıkla mücadele etmek ve sorunlarını kamuoyuna duyurmak için haber yapan Mülteci Medyası, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Suç duyurusuna ilişkin Mülteci Medyası’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Özdağ’ın mültecilere yönelik nefret söylemi içeren açıklamalar ve derneği hedef gösteren paylaşımlar” yaptığı belirtildi. Suç duyurusunda Özdağ’ın Türk Ceza Kanunu’nda yer alan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama (TCK.Madde 216)” , “Hakaret (TCK. Madde 125)” , “Nefret ve Ayrımcılık (TCK.Madde 122)” suçlarını işlediği öne sürüldü.

 

NE OLMUŞTU?

Özdağ, Cumhurbaşkanına hakaret suçu nedeniyle öğrencilerin devlet yurdunda kalamayacağına yönelik haberi sosyal medyadan “Suriyeli rezillere Türk vatandaşlığı veriyorsunuz ama” şeklinde alıntılamış ve Mülteci Medyası hakkında “emperyalizmin taşeronu” paylaşımı yapmıştı.