Ulaştırma Bakanı’ndan ‘yeni havalimanı’ itirafı!

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2019 Perşembe 12:57 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2019 Perşembe 1:05 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kötü hava şartları meydana geldiğini itiraf ederek bu dönemde trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve devamında yaşanan divertler (uçuşların yedek meydana yönlendirilmesi) gibi olumsuzluklar yaşanacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağın kuş sürüsüne çarpmasına ilişkin kendisine yöneltilen bir soru önergesine itiraf niteliğinde yanıt verdi.

İstanbul Havalimanı’ndaki hava sahası uçuşlara uygun değil! Uçaklar tur atmak zorunda kalıyor…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağın kuş sürüsüne çarpıp hasar almasına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine yanıt verdi.

İstanbul Havalimanı’nda ilk kaza! İşte uçağın direğe çarptığı o anlar

‘KÖTÜ YERE İNŞA EDİLDİ’

Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kötü hava şartları meydana geldiğini itiraf ederek bu dönemde trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve devamında yaşanan divertler (uçuşların yedek meydana yönlendirilmesi) gibi olumsuzluklar yaşanacağını açıkladı.

Turhan, “Bu hadiselerin yaşandığı zaman dilimlerinde, ilgili Hava Trafik Kontrol Birimleri ile uçuş aşamasındaki pilotların, uçuş emniyetleri ilkesinden taviz vermeden standart prosedürleri uygulamakla yükümlü olduklarının bilinmesinde fayda görülmektedir” dedi.

Pilotlar İstanbul Havalimanı’nı anlattı: Uzun ve eğimli taksi yolları, yanan tekerlekler, uçağa çarpan kuşlar…