Ukrayna’dan tahliye edilen 55 Türk vatandaşı daha yurda döndü

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 5:29 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 5:29 pm

Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü askeri harekatta Kiev Büyükelçiliği’ne sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor. 55 kişilik  kafile daha otobüsle Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sürdürdüğü askeri operasyon sonucu olarak birçok Türk vatandaşı Ukrayna’da mahsur kalmış ve seslerini sosyal medyadan duyurarak yardım talebinde bulunmuştu. Dışişleri’nin yaptığı açıklama ile tahliyeler devam ederken 55 kişilik bir kafile daha yurda dönüş yaptı.

Ukrayna’dan Türkiye’ye Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ulaşan, çoğu üniversite öğrencisi 55 kişilik bir grup ülkeye giriş yaptı. Ukrayna’ya 1 ay önce çalışmak için giden Mehmet Akın İmalı, “Ben Kiev merkezde yaşıyordum, çalışmaya gitmiştik oraya. Bir anda savaş çıkacağını tahmin etmiyorduk çünkü o yönde açıklamalar yoktu. Çarşamba günü 05.00 gibi ailemiz bizi aradı, savaş çıktığını söylediler” diye konuştu.

İmalı, dışarıdaki panik havasını görünce marketlere stok yapmaya gittiğini söyledi.

Patlama seslerinden çok korktuklarını dile getiren İmalı, “Büyükelçiliğe gidene kadar bile patlama sesleri duyduk. Acaba bize de denk gelir mi, diye korktuk. Bombalama yakınlarımızda yoktu ama sesler çok korkuttu bizi” dedi.

“BOMBA, SİREN SESLERİ HEPSİNDEN ÇOK KORKTUK”

Ticaret için Kiev’e giden Zeynel Abidin Özacar da “4 günden beri yollardayız. Ukrayna’dan çıkışımız 2 gün sürdü. Romanya’ya girdik, oradan Bulgaristan’a geldik. Kapılarda çok bekledik. Silah sesleri, bomba sesleri, siren sesleri, hepsini duyduk; gerçekten çok korktuk” dedi.

“SAVAŞIN BAŞLAMASINI KİMSE BEKLEMİYORDU”

Kiev’de ABD firmasında yönetici olarak çalışan Özgür Sırma ise “Açıkçası savaşın çıkacağını beklemiyorduk. Özellikle salı günü Putin’in açıklamasından sonra ne Ukraynalılar ne bizler ne de hiç kimse beklemiyordu. Sağ olsun büyükelçimiz, çok yardımcı oldu ve hemen otobüsle tahliye olduk” diye konuştu.

Amasya’da inşaat işiyle uğraşan ve Kiev’e gezmek için gittiğini söyleyen Mustafa Kılıç da “Biz 22’sinde Kiev’e indik. Böyle bir şeyin başımıza geleceğini de çok tahmin etmiyorduk” dedi.

“300 KİŞİ ELÇİLİK BİNASINDA BEKLİYOR”

Tahliyelerin hala sürdüğünü söyleyen Kılıç, “İlk başta insanlar çok tedirgin değildiler sonrasında bir kararsızlık yaşadık, ne yapacağımızı bilemedik. Orada yaklaşık 300 kişi elçilik binasında bekliyor. Şu an bizim geldiğimiz araçları geri gönderecekler” sözlerini kullandı.

CNN Türk oyun videosunu Rusya – Ukrayna savaşından ‘sıcak görüntü’ diye yayınladı!