Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yaptığı açıklamada “Üçüncü Dünya Savaşına ihtiyacımız yok. Ukrayna’ya düşen bombalar Avrupa için de bir tehdit.” ifadelerini kullandı.

Zelenski’nin yaptığı açıklamada öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“Risk süreci içerisinde biz tekliflerimizi ortaya koyduk ama şu an kimse bundan bahsetmiyor. Ukrayna’nın istediği şey müzakerenin açılması… Biz hazırız farklı formatlarda da barışın ortaya konulması için biz bu görüşmelere katılmaya hazırız.”

“Rusya Federasyonu batıya doğru saldıramaz buna izin verilemez. Bir sonraki adımda NATO ülkeleri birbirlerini korumak durumunda kalacaklar. Üçüncü dünya savaşına ihtiyaç yok.Ukrayna’ya düşen bombalar Avrupa için de bir tehdit.”

Donetsk’te tam seferberlik ilan edildi

“TOPRAKLARIMIZIN BÜYÜK KISMINI KAYBETMİŞ DURUMDAYIZ”

“Öncelikle bir hakkımız var; barış talep etmek, güvenlik teminatlarının ortaya konulmasını talep etme hakkımız var. Devlet Başkanı olarak bunu son kez yapacağımızı söylemek istiyorum. Dışişleri bakanımızın bu görüşmeyi gerçekleştirmesini istiyoruz. 1994’te gerçekleşen adımların artık riske girdiğini düşüneceğiz:. Avrupa’da Almanya ve Türkiye’nin de katılımıyla Avrupa’daki güvenlik sorunun çözülmesi için tartışmalar yapılıyor. Biz özellikle savunam konseyinin üyesi olmadan önce bu teminatları almak zorundayız. Topraklarımızın büyük bir kısmını kaybetmiş durumdayız”

“İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

“2 kişi hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı. Kiev’deki 3 ve 6 yaşındaki kız çocuklarının artık babaları yok. Sabah saatlerinde Ukrayna’da bir güvenlik memuru bombalarla öldürüldü. Misk’in yasakladığı bombalarla öldürüldü. Gerçekten artık doğudaki savaşı durdurmak için neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz.”

NATO Rusya’yı yeni bir mektupla diyaloğa çağırdı

Biden: Rusya Kiev’i hedef alacak, istihbaratımız çok güçlü